Τελευταία Νέα
Ασία

Το Ιράν αύξησε την παραγωγή του στα 3 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως σε επίπεδα 1979

Το Ιράν αύξησε την παραγωγή του στα 3 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως σε επίπεδα 1979
Η κυβέρνηση έχει θέσει ως στόχος να φτάσει τα 5 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως μέχρι το 2021.
Στα 3 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως έφθασαν οι εξαγωγές αργού πετρελαίου του Ιράν κατά τον Φεβρουάριο, φθάνοντας σε επίπεδα που είχε να δει η χώρα από το 1979, όταν και πραγματοποιήθηκε η Ισλαμική Επανάσταση.
Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Πετρελαίου Bijan Namdar Zanganeh, τα εν λόγω στοιχεία αφορούν τις εξαγωγές του Ιράν από τις 19 Φεβρουαρίου και έπειτα, με τον μέσο όρο για το εν λόγω διάστημα να ανέρχεται στα 2,45 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως.
Παράλληλα, η κυβέρνηση επανέλαβε το στόχο της για επιστροφή της παραγωγής πετρελαίου στα προ-κυρώσεων επίπεδα, δηλαδή στα 4 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, ενώ πλέον έχει θέσει ως στόχο να φθάσει τα 5 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως μέχρι το 2021, με την βοήθεια των ξένων επενδυτών.
Μέχρι στιγμής ωστόσο, δεν έχει υπογραφεί καμία τέτοια συμφωνία.
Υπενθυμίζουμε, ότι τη δεκαετία του 1970 η παραγωγή της χώρας ξεπερνούσε τα 6 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, μέχρι την πραγματοποίηση της Ισλαμικής Επανάστασης, αποτέλεσμα της οποίας ήταν να απομακρυνθούν οι επενδυτές της Δύσης από τη χώρα, καθώς και να προκληθεί μία μακρά αντιπαράθεση με τις ΗΠΑ, η οποία συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης