Τελευταία Νέα
Ευρώπη

Η ΕΕ παρατείνει για 18 μήνες το αντιντάμπινγκ στις εισαγωγές ηλιακών πάνελ από την Κίνα

Η ΕΕ παρατείνει για 18 μήνες το αντιντάμπινγκ στις εισαγωγές ηλιακών πάνελ από την Κίνα
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μαζί με την παράταση των μέτρων ανακοίνωσε και μια «σταδιακή κατάργηση» τους, που όπως αναφέρει, θα μπορούσε να συμβεί αναλόγως με τις μειώσεις του κόστους στην ηλιακή βιομηχανία.
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αποφάσισε χθες (1/3) την παράταση κατά 18 μήνες του αντιντάμπινγκ και των αντισταθμιστικών μέτρων στις εισαγωγές ηλιακών πάνελ στα κράτη-μέλη της ΕΕ από την Κίνα.
Η ΕΕ επέβαλε τον Δεκέμβριο του 2013 δασμούς κατά μέσο όρο της τάξης του 50% στις εισαγωγές ηλιακών πάνελ από την Κίνα, σε μια από τις μεγαλύτερες διαφωνίες όλων των εποχών περί αθέμιτων εμπορικών τακτικών.
Τα μέτρα αυτά επρόκειτο να λήξουν αργότερα αυτή την εβδομάδα.
Η απόφαση ελήφθη μετά από έρευνες της Κομισιόν, η οποία διαπίστωσε, ότι οι κινεζικές εταιρείες πωλούσαν ηλιακούς συλλέκτες στην Ευρώπη κάτω από την τιμή της αγοράς και ελάμβαναν παράνομες επιδοτήσεις σε βάρος των κατασκευαστών ηλιακών πάνελ της ΕΕ.
Την Τρίτη, το δεύτερο τη τάξει ανώτατο δικαστήριο της ΕΕ αποφάνθηκε, ότι τα μέτρα που επιβλήθηκαν, ήταν νόμιμα, απορρίπτοντας την έφεση 26 εταιρειών που επηρεάζονται από αυτά.
Χθες Τετάρτη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μαζί με την παράταση των μέτρων ανακοίνωσε και μια «σταδιακή κατάργηση» τους, που όπως αναφέρει, θα μπορούσε να συμβεί αναλόγως με τις μειώσεις του κόστους στην ηλιακή βιομηχανία.
Αυτό θα ωφελήσει τις ευρωπαϊκές εταιρείες, που εισάγουν ηλιακούς συλλέκτες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης