Ευρώπη

Δεκατέσσερις τράπεζες θέλουν να αγοράσουν το δάνειο για αγορά μετοχών της Rosneft

Δεκατέσσερις τράπεζες θέλουν να αγοράσουν το δάνειο για αγορά μετοχών της Rosneft
Σύμφωνα με τη ιταλική τράπεζα, διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ενδιαφέρονται να αγοράσουν μερίδιο του δανείου ύψους 5,2 δισ. δολαρίων που χορήγησε σε Glencore και την Qatar Investment Fund.
Δεκατέσσερις ξένες τράπεζες έδειξαν ενδιαφέρον να συμμετάσχουν σε κοινοπραξία για την απόκτηση μεριδίου του δανείου ύψους 5,2 δισ. δολαρίων που χορήγησε η ιταλική τράπεζα Intesa San Paolo στη Glencore και την Qatar Investment Fund για την αγορά μετοχών του ρωσικού πετρελαϊκού κολοσσού Rosneft.
Αυτό αποκάλυψε σήμερα (28/2) ο πρόεδρος της ιταλικής τράπεζας στη Ρωσία, Antonio Fallico.
«Κοιτάξαμε στην αγορά και η αγορά ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τη Rosneft, αλλά εμείς δεν βιαζόμαστε» είπε, ενώ ερωτηθείς για την προέλευση των 14 τραπεζών απάντησε, ότι «δεν είναι τράπεζες από τη Ρωσία».
Ο ίδιος υποστήριξε, ότι η ιταλική τράπεζα δεν βιάζετε να πουλήσει μερίδιο του δανείου σε άλλες τράπεζες, τονίζοντας ότι «η Rosneft είναι ένας ιδιαίτερα αξιόπιστος εταίρος και  ως εκ τούτου δεν εμπλεκόμαστε με άλλες τράπεζες».
Οι δηλώσεις αυτές έγιναν μετά από δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, ότι η Banca Intesa θέλει να δημιουργήσει μία τραπεζική κοινοπραξία διαχείρισης του ποσού των 5,2 δισ. δολαρίων που διέθεσε η ίδια ως δάνειο για την αγορά μετοχών της Rosneft από τις δύο προαναφερόμενες εταιρείες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης