Τελευταία Νέα
Αμερική

EIA: Η παραγωγική ικανότητα ηλεκτρικής ενέργειας στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 27 GW το 2016

EIA: Η παραγωγική ικανότητα ηλεκτρικής ενέργειας στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 27 GW το 2016
Η παραγωγική ικανότητα ηλεκτρικής ενέργειας αυξήθηκε περισσότερο από 60% από την αιολική (8,7 GW) και την ηλιακή ενέργεια (7,7 GW).
Περισσότερα από 27 GW παραγωγικής ικανότητας ηλεκτρικής ενέργειας προστέθηκε στο δίκτυο των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του 2016, ποσότητα που αποτελεί τη μεγαλύτερη από το 2012, όπως ανακοίνωσε η Διοίκηση Πληροφοριών Ενέργειας (EIA) της χώρας.
Οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας είχαν την «μερίδα του λέοντος» στην αύξηση αυτή και κυρίως η αιολική και η ηλιακή ενέργεια, σύμφωνα με την ΕΙΑ.
Ειδικότερα, η παραγωγική ικανότητα ηλεκτρικής ενέργειας αυξήθηκε περισσότερο από 60% από την αιολική (8,7 GW) και την ηλιακή ενέργεια (7,7 GW), σε σύγκριση με το 33% (9 GW) από το φυσικό αέριο.
Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με την ΕΙΑ, η αύξηση κατά 7,7 GW της παραγωγικής ικανότητας από ηλιακή ενέργεια, ήταν η μεγαλύτερη προσθήκη αυτής της μορφής από το 2013.
Η ΕΙΑ σημειώνει ακόμη, ότι η αύξηση της παραγωγικής ικανότητας από άνθρακα ήταν λιγότερη από 1 GW.
Ακόμη, 1 GW προστέθηκε στην παραγωγική ικανότητα ηλεκτρικής ενέργειας από τους πυρηνικούς σταθμούς της χώρας, σημειώνοντας ότι πέντε πυρηνικές εγκαταστάσεις δυναμικότητας 5 GW διέκοψαν τη λειτουργία τους από το 2013 έως το 2016.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης