Τελευταία Νέα
Ευρώπη

Ν. Αναστασιάδης: Η τουρκική πλευρά σκοπίμως διέκοψε τις συνομιλίες για το Κυπριακό

Ν. Αναστασιάδης: Η τουρκική πλευρά σκοπίμως διέκοψε τις συνομιλίες για το Κυπριακό
Ο κ.Αναστασιάδης υπογραμμίζει ότι η Άγκυρα και ο Mustafa Akinci δεν μπορούν να αξιώνουν την εξίσωση της πλειοψηφούσας κοινότητας με την μειοψηφούσα
Η τουρκική πλευρά σκοπίμως διέκοψε τις συνομιλίες για την επίλυση του Κυπριακού, ώστε να μην είναι εκτεθειμένη στην αδιάλλακτη θέση της να διατηρήσει επεμβατικά δικαιώματα και στρατεύματα, τονίζει ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.
Μιλώντας στην εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος», ο κ.Αναστασιάδης υπογραμμίζει ότι η Άγκυρα και ο Mustafa Akinci δεν μπορούν να αξιώνουν την εξίσωση της πλειοψηφούσας κοινότητας με την μειοψηφούσα.
«Δεν δικαιολογούνται να εμμένουν ότι η μειοψηφία θα έχει τον κύριο λόγο και η πλειοψηφία απλώς να υπακούει.
Είναι πρωτόγνωρο το φαινόμενο και πρέπει να το κατανοήσουν», αναφέρει, ενώ για το θέμα της εκ περιτροπής προεδρίας τονίζει πως «είναι εκτός συζήτησης αυτή τη στιγμή».
Ο κ. Αναστασιάδης σημειώνει, ωστόσο, ότι «για να μπορείς να δεχθείς συζήτηση θα πρέπει να γνωρίζεις τί είναι οι παραχωρήσεις που η άλλη πλευρά θα κάνει, ώστε η εκ περιτροπής να μην θεωρείται ποτέ ότι θα δημιουργήσει καταστάσεις που αυξάνουν τις ανησυχίες των Ελληνοκυπρίων, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τη λειτουργικότητα και τη βιωσιμότητα του κράτους».
Ο Κύπριος Πρόεδρος εκφράζει την ελπίδα, μετά το δημοψήφισμα στην Τουρκία, η τουρκική πλευρά να αλλάξει τη στάση της.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης