Τελευταία Νέα
Ασία

Η κινεζική CNPC εξαγόρασε το 8% των μετοχών της κρατικής πετρελαϊκής του Άμπου Ντάμπι

Η κινεζική CNPC εξαγόρασε το 8% των μετοχών της κρατικής πετρελαϊκής του Άμπου Ντάμπι
Η κινεζική κρατική πετρελαϊκή εταιρεία κατέβαλε 1,8 δισ. δολάρια για το 8% της ADCO, η οποία παράγει το 50% του πετρελαίου του αραβικού εμιράτου.
Η κινεζική κρατική πετρελαϊκή εταιρεία China National Petroleum Corp. (CNPC) εξαγόρασε έναντι 1,8 δισ. δολαρίων το 8% των μετοχών της κρατικής εταιρείας ερευνών και εξόρυξης υδρογονανθράκων του Άμπου Ντάμπι ADCO, όπως μεταδίδει το Bloomberg.
Το εμιράτο της Μέσης Ανατολής που διαθέτει το 6% των παγκόσμιων αποθεμάτων πετρελαίου, ελκύει όλο και περισσότερο επενδύσεις για την ανάπτυξη της παραγωγικής του ικανότητας από την Ασία, η οποία αποτελεί και τη μεγαλύτερη αγορά της, όπως επισημαίνει το πρακτορείο.
Η κινεζική CNPC είναι η τρίτη Ασιατική εταιρεία που μπαίνει στο μετοχικό κεφάλαιο της ADCO, μετά την ιαπωνική Inpex Corp. η οποία κατέχει το 5% και τη νοτιοκορεατική GS Energy Corp. η οποία κατέχει το 3%.
Στο μετοχικό κεφάλαιο της κρατικής εταιρείας του Άμπου Ντάμπι συμμετέχουν επίσης με 10% έκαστη η βρετανική BP και η γαλλική Total.
Το εμιράτο σχεδιάζει να διατηρήσει το 60% των μετοχών της ADCO, η συνολική δυναμικότητα παραγωγής της οποίας φθάνει τα 1,4 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, σχεδόν το 50% της συνολικής παραγωγής του κρατιδίου και αναζητά επενδυτή για το υπόλοιπο 4%.
Το Άμπου Ντάμπι επιδιώκει να ενισχύσει την παραγωγική του ικανότητα στα 3,5 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα έως το 2018.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης