Τελευταία Νέα
Ασία

Το Ιράκ ανεβάζει τα αποδεδειγμένα αποθέματα πετρελαίου του στα 153 δισ. βαρέλια

Το Ιράκ ανεβάζει τα αποδεδειγμένα αποθέματα πετρελαίου του στα 153 δισ. βαρέλια
Σύμφωνα με τον υπουργό Πετρελαίου της χώρας, η αύξηση προέρχεται από επτά κοιτάσματα πετρελαίου στο κεντρικό και νότιο Ιράκ, χωρίς να τα κατονομάζει.
Δέκα δισεκατομμύρια επιπλέον αποδεδειγμένων αποθεμάτων πετρελαίου διαθέτει το υπέδαφος του Ιράκ, σύμφωνα με νέα έρευνα την οποία επικαλείται ο υπουργός πετρελαίου της χώρας Jabar Ali al-Luaibi, όπως μεταδίδει το Bloomberg.
Έτσι, σύμφωνα με την έρευνα τα συνολικά αποδεδειγμένα αποθέματα πετρελαίου στη χώρα της Μέσης Ανατολής ανέρχονται σε 153 δισεκατομμύρια βαρέλια.
Σύμφωνα με τον al-Luaibi, η αύξηση προέρχεται από επτά κοιτάσματα πετρελαίου στο κεντρικό και νότιο Ιράκ, χωρίς να τα κατονομάζει.
Είπε δε, ότι θα ζητήσει από τον ΟΠΕΚ να συμπεριλάβει στις εκθέσεις του τον νέο αριθμό για το Ιράκ.
Ακόμη και με αυτά τα αποθέματα όμως, το Ιράκ θα παραμείνει στην 4η θέση των μεγαλύτερων πετρελαιοπαραγωγών κρατών του ΟΠΕΚ, μετά τη Σαουδική Αραβία, το Ιράν και τη Βενεζουέλα.
Όπως επισημαίνει το Bloomberg, τα έσοδα από το πετρέλαιο αποτελούν σχεδόν το 95% του προϋπολογισμού του Ιράκ και όπως και άλλες χώρες που εξάγουν πετρέλαιο, η οικονομία της έχει πληγεί από τη μείωση των τιμών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης