Τελευταία Νέα
Ευρώπη

Σε οριακό σημείο έχει φθάσει το σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας στο Κοσσυφοπέδιο

Σε οριακό σημείο έχει φθάσει το σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας στο Κοσσυφοπέδιο
Oι εκπρόσωποι της παραγωγικών και κοινωνικών φορέων της χώρας κάνουν λόγο για κακή διαχείριση και λανθασμένες πολιτικές στον τομέα της ενέργειας, που οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση.
Εννέα χρόνια μετά την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του, το Κοσσυφοπέδιο εξακολουθεί να αντιμετωπίζει τεράστιες ελλείψεις ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς σύμφωνα με τον επικεφαλής της κρατικής εταιρείας ηλεκτρισμού Arben Gjuka «η ζήτηση είναι μεγαλύτερη από την παραγωγή, ο διαχειριστής του συστήματος μεταφοράς και αγοράς δεν είναι ανεξάρτητος και οι θερμοηλεκτρικοί σταθμοί είναι παλιάς τεχνολογίας».
Όπως τόνισε ο Gjuka «η λύση είναι να κατασκευάζουμε νέες μονάδες παραγωγής το συντομότερο δυνατόν».
Ο εκπρόσωπος του διαχειριστή του συστήματος διανομής ρεύματος KEDS, Viktor Buzhala, είπε από την πλευρά του, ότι η εταιρεία εισάγει συνεχώς ηλεκτρική ενέργεια από τις γειτονικές χώρες για την κάλυψη των αναγκών, τονίζοντας ότι «στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι δύσκολο να βρούμε διαθέσιμη για εισαγωγή ηλεκτρική ενέργεια».
Σημείωσε ακόμη, ότι και όταν βρίσκονται ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας για εισαγωγή «χρειάζονται τουλάχιστον 4 ώρες για να εισαχθούν αυτές οι ποσότητες στο σύστημα, λόγω των διεθνών διαδικασιών που πρέπει να ακολουθηθούν».
Είπε ακόμη, ότι η KEDS «έχει επενδύσει πάνω από 80 εκατομμύρια ευρώ για τη βελτίωση της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος σε εκατοντάδες περιοχές της χώρας».
Από την άλλη πλευρά, οι εκπρόσωποι της παραγωγικών και κοινωνικών φορέων της χώρας κάνουν λόγο για κακή διαχείριση και λανθασμένες πολιτικές στον τομέα της ενέργειας, που οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης