Ευρώπη

Novak: Επιπλέον 26,1 δισ. δολ. στον προϋπολογισμό της Ρωσίας από τις τιμές του πετρελαίου

Novak: Επιπλέον 26,1 δισ. δολ. στον προϋπολογισμό της Ρωσίας από τις τιμές του πετρελαίου
Ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας εκτιμά, ότι οι ρωσικές πετρελαϊκές εταιρείες θα έχουν επιπλέον έσοδα ύψους 12,2 δισ. δολαρίων το 2017 μέσω της αύξησης των τιμών.
Οι αυξημένες τιμές του πετρελαίου αναμένεται να ενισχύσουν κατά 26,1 δισ. δολάρια επιπλέον τον προϋπολογισμό του 2017 της Ρωσίας, σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας της Ρωσίας Αλεξάντερ Νόβακ.
Ο Ρώσος υπουργός μιλώντας στο πρακτορείο Interfax χαρακτήρισε τη συμφωνία του ΟΠΕΚ και των 11 πετρελαιοπαραγωγών χωρών εκτός Οργανισμού, ως έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες του τομέα της ενέργειας το 2016.
Υποστήριξε δε, ότι «η συμφωνία δεν θα υλοποιούταν, αν η Ρωσία δεν διαδραμάτιζε ενεργό ρόλο στην μείωση της παραγωγής πετρελαίου».
Ο Νόβακ τόνισε, ότι οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν στα επίπεδα των 55 δολαρίων το βαρέλι μετά τη συμφωνία, από τα επίπεδα των 35-40 δολαρίων το βαρέλι που ήταν πριν.
Με την εξέλιξη αυτή όπως είπε, τα καθημερινά έσοδα των ρωσικών πετρελαϊκών εταιρειών αυξήθηκαν επίσης κατά 110 εκατομμύρια δολάρια.
Ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας εκτιμά, ότι οι ρωσικές πετρελαϊκές εταιρείες θα έχουν επιπλέον έσοδα ύψους 12,2 δισ. δολαρίων το 2017 μέσω της αύξησης των τιμών του πετρελαίου.
Πρόσθεσε δε, ότι η Ρωσία συνεχίζει την μείωση της παραγωγής πετρελαίου τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο αναμένεται η μείωση να φθάσει το συμφωνημένο με τον ΟΠΕΚ επίπεδο των 300.000 βαρελιών την ημέρα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης