Ευρώπη

Έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και στη Βουλγαρία για την απαγόρευση εξαγωγών ηλεκτρικής ενέργειας

Έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και στη Βουλγαρία για την απαγόρευση εξαγωγών ηλεκτρικής ενέργειας
Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το «κλείσιμο των συνόρων» της αγοράς δεν είναι η καλύτερη λύση όταν η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες μιας χώρας σε έκτακτες συνθήκες
Στο μικροσκόπιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τίθεται η απόφαση της Βουλγαρίας να διακόψει τις εξαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας στις 13 Ιανουαρίου του 2017 λόγω της αυξημένης ζήτησης που δημιουργήθηκε στην εγχώρια αγορά εξαιτίας των καιρικών συνθηκών.
Η σχετική απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όπως αναφέρεται σε βουλγαρικά μέσα ελήφθη μετά την ανακοίνωση εκ μέρους των βουλγαρικών αρχών ότι οι εξαγωγές από τη χώρα θα αρχίσουν και πάλι τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα 16/2.
Μάλιστα όπως δηλώνει σε βουλγαρικά μέσα ο Florian Ermacora, επικεφαλής του τμήματος χονδρικού εμπορίου ενέργειας και φυσικού αερίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, «το κλείσιμο των συνόρων» της αγοράς δεν είναι η καλύτερη λύση όταν η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας δεν επαρκεί.
Βούλγαροι αξιωματούχοι πάντως επιμένουν ότι δεν παραβιάστηκε το εθνικό δίκαιο για την ενέργεια, αν και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προχωρεί σε έλεγχο κατά πόσον παραβιάστηκαν οι ευρωπαϊκοί κανόνες λειτουργίας των ενεργειακών αγορών.
Σημειώνεται ότι κατά την περίοδο της κακοκαιρίας του Ιανουαρίου όχι μόνο η Βουλγαρία αλλά και η Ελλάδα και η Ρουμανία σταμάτησαν τις εξαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας αλλά για μικρότερα χρονικά διαστήματα.  

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης