Τελευταία Νέα
Ασία

Erdogan: Τουρκία και Μπαχρέιν θα εργαστούν από κοινού για την περιφερειακή σταθερότητα

Erdogan: Τουρκία και Μπαχρέιν θα εργαστούν από κοινού για την περιφερειακή σταθερότητα
Επιτροπές των δύο χωρών υπέγραψαν συμφωνίες για την εκπαίδευση, την οικονομία, την ενέργεια και την άμυνα.
Η Τουρκία θα συνεργαστεί με το Μπαχρέιν για την «σταθερότητα, την ειρήνη και το μέλλον της περιοχής», δήλωσε ο Πρόεδρος της γειτονικής μας χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την επίσκεψή του στο αραβικό κρατίδιο.
Ο Τούρκος Πρόεδρος τιμήθηκε από τον βασιλιά Χαμάντ μπιν Ίσα Αλ Χαλίφα με το παράσημο του Σεΐχη Isa bin Salman Al Khalifa, το οποίο ο Ερντογάν χαρακτήρισε ως «ένα σημάδι της αδελφότητας μεταξύ των λαών της Τουρκίας και του Μπαχρέιν».
Ο Χαμάντ είπε ότι «τίμησε» τον Ερντογάν με το παράσημο για «τις προσπάθειες του για την προστασία των ανθρωπιστικών αξιών» και για την «συμβολή του στην Ισλαμική ενότητα».
Ο βασιλιάς είπε ακόμη, ότι η επίσκεψη Ερντογάν θα αναδείξει τις «αδελφικές και ριζωμένες σχέσεις» μεταξύ των δύο εθνών.
Ο Ερντογάν είχε κατ’  ιδίαν συνάντηση, στο περιθώριο των συνεδριάσεων των επιτροπών στις οποίες οι δύο χώρες υπέγραψαν συμφωνίες για την εκπαίδευση, την οικονομία, την ενέργεια και την άμυνα.
Μεταξύ άλλων υπογράφηκε συμφωνία αμοιβαίας κατάργησης των τελών θεώρησης διαβατηρίων των πολιτών των δύο πλευρών.
Η επίσκεψη του Ερντογάν εντάσσεται στο πλαίσιο του σχεδίου της Τουρκίας να ενισχύσει τους οικονομικούς δεσμούς με τις χώρες του Κόλπου, συμπεριλαμβανομένων του Μπαχρέιν, της Σαουδικής Αραβίας και του Κατάρ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης