Τελευταία Νέα
Αμερική

Το Εκουαδόρ καλείται να καταβάλει 380 εκατ. δολ. στην ConocoPhillips για πετρελαϊκές απαλλοτριώσεις

Το Εκουαδόρ καλείται να καταβάλει 380 εκατ. δολ. στην ConocoPhillips για πετρελαϊκές απαλλοτριώσεις
Με μια ξεχωριστή απόφαση επιδικάζει υπέρ του Εκουαδόρ το ποσό των 42 εκατομμυρίων δολαρίων για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις που συνδέονται με τις δραστηριότητες της Burlington και της Perenco στην περιοχή.
Το Εκουαδόρ καλείται με απόφαση του νομικού τμήματος της Παγκόσμιας Τράπεζας, στην οποία προσέφυγε ConocoPhillips, να καταβάλει στην η αμερικανική πετρελαϊκή εταιρεία ως αποζημίωση το ποσό των 380 εκατομμυρίων δολαρίων ως αποζημίωση σε θυγατρική της για την παράνομη απαλλοτρίωση πετρελαϊκών περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας.
Ειδικότερα, η θυγατρική της αμερικανικής εταιρείας στο Εκουαδόρ Burlington Resources είχε συμμετοχές σε δύο κοιτάσματα στη χώρα από κοινού με τη Γαλλική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου Perenco, τα οποία είχαν αποκτήσει πριν αναλάβει την διακυβέρνηση του Εκουαδόρ ο Rafael Correa το 2009.
Η νέα τότε κυβέρνηση υποστήριξε, ότι η κοινοπραξία εγκατέλειψε παράνομα τα κοιτάσματα μετά από μία φορολογική διαμάχη με την Πολιτεία, ενώ οι εταιρείες υποστήριζαν, ότι η κυβέρνηση Correa απαλλοτρίωσε παράνομα τα περιουσιακά τους στοιχεία.
Μετά την απόφαση του νομικού τμήματος της Παγκόσμιας Τράπεζας, το στέλεχος της ConocoPhillips, Janet Carrig, δήλωσε ότι «η απόφαση αυτή σχετικά με τις αποζημιώσεις στέλνει ένα σαφές μήνυμα, ότι οι κυβερνήσεις δεν μπορούν να απαλλοτριώνουν τις επενδύσεις χωρίς δίκαιη αποζημίωση».
Με μια ξεχωριστή απόφαση εξάλλου, το νομικό τμήμα της Παγκόσμιας Τράπεζας επιδικάζει υπέρ του Εκουαδόρ το ποσό των 42 εκατομμυρίων δολαρίων για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις που συνδέονται με τις δραστηριότητες της Burlington και της Perenco στην περιοχή.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης