Αμερική

Ο Trump υπέγραψε τη διέλευση πετρελαιαγωγού από τη γη των Ινδιάνων στη Βόρεια Ντακότα

Ο Trump υπέγραψε τη διέλευση πετρελαιαγωγού από τη γη των Ινδιάνων στη Βόρεια Ντακότα
Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης είχαν αναφέρει, πως ο Τραμπ διέθετε μετοχές στην εταιρεία που κατασκευάζει το έργο και θα επωφεληθεί από τον αγωγό.
Ο Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε, όπως άλλωστε είχε υποσχεθεί από τις πρώτες κιόλας μέρες ανάληψης των καθηκόντων του, την διέλευση του πετρελαιαγωγού Dacota Pipeline από εδάφη της φυλής των αυτοχθόνων της φυλής Σίου στη Βόρεια Ντακότα, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η ιστοσελίδα huffingtonpost.
Σημειώνει δε, ότι αμερικανικά μέσα ενημέρωσης είχαν αναφέρει, πως ο Τραμπ διέθετε μετοχές στην εταιρεία που κατασκευάζει το έργο και θα επωφεληθεί από τον αγωγό.
Μόλις 2 μήνες μετά την απόφαση του Σώματος Μηχανικών του Αμερικανικού Στρατού να απορρίψει το αίτημα για έκδοση της απαραίτητης σχετικής άδειας, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, ανακοινώθηκε τώρα ότι θα την δώσει, ανάβοντας το «πράσινο φως» για να συνεχιστούν τα έργα κατασκευής του αγωγού.
Ο πετρελαιαγωγός Dakota Access Pipeline, ιδιοκτησίας της εταιρείας Energy Transfer Partners LP με έδρα το Τέξας, έχει σχεδόν ολοκληρωθεί εκτός από ένα τμήμα του που θα περνούσε κάτω από τη Λίμνη Οάχε, ενός ταμιευτήρα νερού που δημιουργήθηκε από ένα φράγμα στον ποταμό Μιζούρι.
Η φυλή Σιού και οι οικολόγοι διαδηλώνουν για το έργο αξίας 3,8 δισ. δολαρίων, καταγγέλλοντας ότι μπορεί να ρυπάνει την πηγή νερού της φυλής και να καταστρέψει ιερούς για τη φυλή τόπους.
Η διαδήλωση έχει προσελκύσει την υποστήριξη χιλιάδων που έχουν σπεύσει στη Βόρεια Ντακότα, για να διαδηλώσουν εναντίον της ολοκλήρωσης του αγωγού.
Οι λόγοι που ο αγωγός έχει μετατραπεί σε αμφιλεγόμενο ζήτημα, αφορά επίσης την καταπάτηση εδαφών των αυτοχθόνων, που προστατεύονται με συνθήκη του 19ου αιώνα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης