Ευρώπη

H GE αναβαθμίζει το μεγαλύτερο σταθμό ηλεκτροπαραγωγής με άνθρακα της Σερβίας

H GE αναβαθμίζει το μεγαλύτερο σταθμό ηλεκτροπαραγωγής με άνθρακα της Σερβίας
Η αναβάθμιση του αταθμού θα αυξήσει την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας κατά 24 MW.
Ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός GE ανέλαβε τον εκσυγχρονισμό του μεγαλύτερου εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύση άνθρακα της Σερβίας, ο οποίος αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο του 2017, ανακοίνωσε η εταιρεία.
Η GE θα εγκαταστήσει στο σταθμό παραγωγής Nikola Tesla προηγμένες τουρμπίνες ατμού, χάρη στις οποίες θα αυξηθεί η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, θα μειωθούν οι δαπάνες λειτουργίας και συντήρησης και το αποτύπωμα εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα να είναι χαμηλότερο απ’ ό, τι σήμερα, χάρη στη μείωση της κατανάλωσης άνθρακα, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η κρατική εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας Elektroprivreda Srbije (EPS).
Η διάρκεια ζωής λειτουργίας της μονάδας ατμοστροβίλου θα παραταθεί για 100.000 επιπλέον ώρες λειτουργίας πάνω από το μέσο όρο των 250.000 ωρών, σύμφωνα με την EPS.
Επιπλέον, θα αυξήσει την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας κατά 24 MW.
Ακόμη, η συμφωνία προβλέπει, ότι η GE θα κατασκευάσει μια ακόμη μονάδα παραγωγής, η μεγαλύτερη που έχει εγκατασταθεί ποτέ στη Σερβία, στην περιοχή Β2 του σταθμού TPP Nikola Tesla, για να βοηθήσει στη βελτίωση της διαθεσιμότητας και της αξιοπιστίας του εργοστασίου.
Οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν τον Μάιο του 2017 και η παράδοση του αναβαθμισμένου σταθμού έχει προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο του 2017.

Αρχική δημοσίευση: 06/02/2017 10:29

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης