Τελευταία Νέα
Αμερική

Διάταγμα για την επανεξέταση του νόμου «Dodd-Frank» υπέγραψε ο Trump

Διάταγμα για την επανεξέταση του νόμου «Dodd-Frank» υπέγραψε ο Trump
Το ρυθμιστικό πλαίσιο του Dodd-Frank εφαρμόστηκε το 2010 και αποσκοπεί στη δραστική μείωση του ρίσκου για τις τράπεζες 
Εκτελεστικό διάταγμα για την επανεξέταση του πακέτου νόμων για τις τράπεζες που εφαρμόστηκε στον απόηχο της χρηματοπιστωτικής κρίσης, γνωστό ως «Dodd-Frank», υπέγραψε ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Donald Trump.
Το ρυθμιστικό πλαίσιο του Dodd-Frank εφαρμόστηκε το 2010 και αποσκοπεί στη δραστική μείωση του ρίσκου για τις τράπεζες, προκειμένου να μην επέλθει νέα κατάρρευση στο χρηματοπιστωτικό σύστημα.
Μερικοί μόνο από τους νόμους που περιέχει είναι η διακράτηση μεγαλύτερων ποσών κεφαλαίων ώστε να διασφαλίζεται η ρευστότητα, η απαγόρευση ανάληψης υψηλού επενδυτικού ρίσκου από τις τράπεζες κλπ.
Οι προσδοκίες οι οποίες έχουν αναπτυχθεί από τους επενδυτές μετά την 8η Νοεμβρίου 2016 και οδήγησαν στο άνευ προηγουμένου ράλι της Wall Street, είναι αυξημένες, καθώς η κατάργηση του ρυθμιστικού πλαισίου συνεπάγεται για πολλούς, ειδικά για τις τράπεζες, μία «έκρηξη» στα κέρδη για τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.
Παράλληλα, η μεγαλύτερη ελευθερία στη χορήγηση δανείων θα δώσει μία επιπλέον τόνωση στην αμερικανική οικονομία.
Σε αντίθετο κλίμα, υπάρχουν ορισμένοι αναλυτές που ναι μεν τάσσονται υπέρ της αναθεώρησης κάποιων επιμέρους νόμων, ωστόσο διαμηνύουν ότι μία πλήρης κατάργηση του Dodd-Frank θα φέρει ξανά τον κλάδο στο χείλος του γκρεμού και πιθανότατα σε μία νέα κρίση τύπου Lehman Brothers…

Πηγή: www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης