Τελευταία Νέα
Ευρώπη

Σκάνδαλο με την ιδιωτικοποίηση του διαχειριστή ηλεκτρικής ενέργειας ταλανίζει την Αλβανία

Σκάνδαλο με την ιδιωτικοποίηση του διαχειριστή ηλεκτρικής ενέργειας ταλανίζει την Αλβανία
Εκτιμάται ότι η ζημία για το Αλβανικό κράτος από την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας OSHEE στην Τσεχική εταιρεία CEZ προκλήθηκε ζημία άνω των 400 εκατομμυρίων ευρώ.
Ζημία ύψους έως 500 εκατομμύρια ευρώ εκτιμάται ότι έχει προκληθεί στο Αλβανικό κράτος από την ιδιωτικοποίηση του διαχειριστή ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας OSHEE στην Τσεχική εταιρεία CEZ.
Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή που ερευνά την υπόθεση, ζήτησε να κληθεί να καταθέσει ο γιος του πρώην Πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα, Σκελτζέν Μπερίσα, καθώς το όνομά του έχει αναφερθεί μέχρι στιγμής σε αρκετές μαρτυρικές καταθέσεις.
Η Επιτροπή ζήτησε επίσης από την αστυνομία να προσαγάγει ενώπιον της στην επόμενη συνεδρίαση της τον πρώην επικεφαλής της Οικονομικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Αρμπέν Ντότσι, ο οποίος αν και έχει κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας, δεν έχει εμφανισθεί.
Το ίδιο έχει ζητήσει και για τον πρώην Πρωθυπουργό Σαλί Μπερίσα, ο οποίος αν και εμφανίσθηκε ενώπιον της επιτροπής, έφυγε αμέσως, χωρίς να καταθέσει.
Σύμφωνα με το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα, από την υπογραφή της σύμβασης με την CEZ έχει προκληθεί στο κράτος ζημία ύψους 414 εκατομμυρίων ευρώ.
Η αντιπολίτευση από την πλευρά της υποστηρίζει, ότι ο φιλικός διακανονισμός της σύμβασης με την CEZ από τη σημερινή κυβέρνηση έχει προκαλέσει στο κράτος μια ζημία ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης