Αμερική

Αποφασισμένος να χτίσει το τείχος στα σύνορα με το Μεξικό δηλώνει μέσω twitter ο Trump

Αποφασισμένος να χτίσει το τείχος στα σύνορα με το Μεξικό δηλώνει μέσω twitter ο Trump
Αύριο Πέμπτη είναι προγραμματισμένο να υπογράψει τα εκτελεστικά διατάγματα για την μετανάστευση που θα θέτουν περιορισμούς στην πρόσβαση στις ΗΠΑ.
Αποφασισμένος να ανεγείρει άμεσα το τείχος στα σύνορα με το Μεξικό παρά τις έντονες αντιδράσεις για την απόφαση αυτή τόσο εντός της χώρας του όσο και διεθνώς είναι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στο Twitter αργά το βράδυ της Τρίτης, «μεγάλη μέρα για την ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ αύριο. Μεταξύ άλλων, θα χτίσουμε το τείχος!»
Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ πρόκειται να μιλήσει σήμερα Τετάρτη (25/1) στους υπαλλήλους του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας, που έχουν ως βασικό αντικείμενο το μεταναστευτικό.
Το πρωί του Σαββάτου ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Μεξικανός ομόλογός του Ενρίκε Πένια Νιέτο είχαν τηλεφωνική επικοινωνία κατά τη διάρκεια της οποίας συμφώνησαν να συναντηθούν στο εγγύς μέλλον, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του Νιέτο.
Στην ανακοίνωση δεν γίνεται κανένας λόγο για το τείχος, το οποίο σύμφωνα με τον Τραμπ «θα πληρώσει το Μεξικό».
Σημειώνεται πως ο νέος υπουργός Άμυνας Τζον Κέλι δήλωσε στην επιτροπή του Κογκρέσου, πως «από μόνο του το τείχος δεν θα είναι αποτελεσματικό».
Εν τω μεταξύ, αύριο Πέμπτη είναι προγραμματισμένο να υπογράψει τα εκτελεστικά διατάγματα για την μετανάστευση που θα θέτουν περιορισμούς στην πρόσβαση στις ΗΠΑ.
                                 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης