Τελευταία Νέα
Ευρώπη

Αυξήσεις έως 16% στα τέλη ηλεκτροδότησης επιχειρήσεων επιβάλει ο διαχειριστής δικτύου της Αλβανίας

Αυξήσεις έως 16% στα τέλη ηλεκτροδότησης επιχειρήσεων επιβάλει ο διαχειριστής δικτύου της Αλβανίας
Η αύξηση του 16% που επιβάλει ο διαχειριστής του δικτύου ηλεκτροδότησης της χώρας OSHEE, αφορά περίπου 80 μεγάλες επιχειρήσεις, που χρησιμοποιούν το δίκτυο των 35 Kv.
Αντιμέτωπες με αυξήσεις στα τέλη ηλεκτροδότησης που φθάνουν έως και το 16%, θα βρεθούν από τον Φεβρουάριο του 2017 περισσότερες από 6.000 επιχειρήσεις στην Αλβανία.
Συγκεκριμένα, η αύξηση του 16% που επιβάλει ο διαχειριστής του δικτύου ηλεκτροδότησης της χώρας OSHEE, αφορά περίπου 80 μεγάλες επιχειρήσεις, που χρησιμοποιούν το δίκτυο των 35 Kv.
Αυτές οι επιχειρήσεις συμπεριλαμβάνονται στη διαδικασία της απελευθέρωσης της αγοράς και από τώρα και στο εξής θα πρέπει να βρουν ασφαλή παροχή στην ελεύθερη αγορά ενέργειας.
Θα βρεθούν αντιμέτωπες δε με μία ελάχιστη χρέωση των 7,3 λεκ (5 σεντς) ανά KVH και από το Φεβρουάριο του 2017 θα χρεώνονται με επιπλέον 1,5 λεκ (1 σεντ) ανά KVH ως χρέωση πρόσβασης.
Η αύξηση του μηνιαίου κόστους θα ισχύσει επίσης για άλλες 6.200 επιχειρήσεις που τροφοδοτούνται από το δίκτυο των 20 KV.
Ξεκινώντας από τα μέσα του 2017, θα επιβαρυνθούν επίσης με μία επιπλέον χρέωση 3,9 λεκ (3 σεντς) ως πάγιο.
Αυτές οι επιβαρύνσεις θα πρέπει να καταβληθούν στην εταιρεία διανομής ρεύματος για τη χρήση του δικτύου, ως μία επιπλέον χρέωση σε σχέση με την τρέχουσα τιμή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.
Το υπουργείο Ενέργειας ανακοίνωσε, ότι μέχρι τον επόμενο μήνα όσες επιχειρήσεις το επιθυμούν, πρέπει να βρουν άλλον, ιδιωτικό πάροχο, αλλά σε κάθε περίπτωση θα πληρώνουν για την χρήση του δικτύου της εταιρείας OSHEE 1,5 λεκ (1 σεντ) ανά KVH.
Εάν δεν απευθυνθούν σε άλλους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας, οι επιχειρήσεις αυτές μπορούν να παίρνουν ρεύμα από την OSHEE, αλλά σε υψηλότερες τιμές, όπως  δήλωσαν πηγές του υπουργείου Ενέργειας.
Συγκεκριμένα, όσες επιχειρήσεις διατηρήσουν ως πάροχο την εταιρεία OSHEE, θα πληρώσουν εκτός από τις προαναφερθείσες επιβαρύνσεις, επιπλέον 9,5 λεκ (7 σεντς) ανά KVH οι επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν το δίκτυο των 35 KV και 11,5 λεκ (8 σεντς) ανά KVH οι επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν το δίκτυο των 20 KV.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης