Ευρώπη

Αύξηση κατά 1% στις εκπομπές CO₂ καταγράφηκαν στη Γερμανία το 2016 παρά την "πράσινη" πολιτική

Αύξηση κατά 1% στις εκπομπές CO₂ καταγράφηκαν στη Γερμανία το 2016 παρά την
Αύξηση σημειώθηκε και στη συνολική κατανάλωση ενέργειας κατά 1,6% το 2016 σε σύγκριση με το 2015
Οι  εκπομπές CO₂ που σχετίζονται με την ενέργεια αυξήθηκαν στη Γερμανία σχεδόν κατά 1% το 2016, παρά τη μείωση της χρήσης άνθρακα και τη συνεχιζόμενη επέκταση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις από την εταιρεία ερευνών αγοράς ενέργειας AG Energiebilanzen.
Ωστόσο, σύμφωνα με εκτιμήσεις, η μεγαλύτερη έμφαση στο φυσικό αέριο θα μπορούσε να βοηθήσει στην μείωση των εκπομπών CO₂.
Σύμφωνα με την AG Energiebilanzen, η συνολική κατανάλωση ενέργειας της χώρας αυξήθηκε κατά 1,6% το 2016 σε σύγκριση με το 2015.
Σε αυτό έπαιξαν ρόλο οι ψυχρότερες καιρικές συνθήκες, η αναπτυσσόμενη οικονομία και η αύξηση του πληθυσμού, που αντιστάθμισαν  οποιαδήποτε εξοικονόμηση ενέργειας.
Τα τελευταία στοιχεία ενισχύουν την άποψη πολλών εμπειρογνωμόνων, ότι η Γερμανία είναι απίθανο να πετύχει τον στόχο της μείωσης της κατανάλωσης ενέργειας κατά 20% το 2020 σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2008. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της AGEB, η κατανάλωση ενέργειας το 2016 ήταν 6,6% χαμηλότερη από ό, τι το 2008.
Ετσι, ενώ η Γερμανία έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στην αύξηση του μεριδίου των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, οι εκπομπές CO2 έχουν παραμείνει πεισματικά υψηλές.
Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Περιβάλλοντος (UBA) θα δημοσιεύσει τις πρώτες λεπτομερείς εκτιμήσεις των συνολικών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου για το 2016 τον Μάρτιο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης