Αμερική

Επενδύσεις 1 δισ. δολ. για ηλεκτρικούς σταθμούς φόρτισης αυτοκινήτων προωθεί η Καλιφόρνια

Επενδύσεις 1 δισ. δολ. για ηλεκτρικούς σταθμούς φόρτισης αυτοκινήτων προωθεί η Καλιφόρνια
Στόχος της Καλιφόρνια να κυκλοφορήσουν 1,5 εκατομμύρια οχήματα μηδενικών εκπομπών ρύπων έως το 2025
Οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας της Καλιφόρνια ζητούν περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο  δολ. για να δαπανήσουν για ηλεκτρικούς σταθμούς φόρτισης αυτοκινήτων, κάτι που θα βοηθήσει την εν λόγω πολιτεία να επιτύχει τον στόχο της να κυκλοφορήσουν 1,5 εκατομμύρια οχήματα μηδενικών εκπομπών ρύπων στο δρόμο έως το 2025.
Συγκεκριμένα, η Edison ζήτησε από τις ρυθμιστικές αρχές της Καλιφόρνια την άδεια να συλλέξει 570 εκατομμύρια δολ. από τους πελάτες τα επόμενα πέντε χρόνια για να χρηματοδοτηθούν, μεταξύ άλλων, εγκαταστάσεις εξοπλισμού, που θα υποστηρίξουν περίπου 1.800 σταθμούς φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα.
Η PG & E Corp. ζήτησε 253 εκατ δολ. για τις προσπάθειες δημιουργίας συστημάτων φόρτισης για ηλεκτρικά λεωφορεία και τα φορτηγά, ενώ η San Diego Gas & Electric Sempra Energy είπε ότι έχει υποβάλει αίτηση για 246 εκατομμύρια δολ. για παρόμοια προγράμματα.
Σημειώνεται, ότι η Καλιφόρνια προωθεί τη νέα της στρατηγική προκειμένου για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 40% έως το 2030 σε σχέση με τα επίπεδα του 1990.
Η Πολιτεία της Καλιφόρνια βρίσκεται εδώ και καιρό στην αιχμή των περιβαλλοντικών πρωτοβουλιών, αφού πρώτα ψήφισε νόμο για τη μείωση του άνθρακα το 2006.
Δέκα χρόνια αργότερα, ο στόχος είναι ακόμη πιο φιλόδοξος.
 Μέχρι το 2050, η Καλιφόρνια ελπίζει να μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά 80%, και να είναι ένα πρότυπο ελπίδας όχι μόνο για τις ΗΠΑ, αλλά και για τα άλλα κράτη.
«Το σχέδιο θα μας βοηθήσει να καλύψουμε τόσο τους στόχους μας για καθαρό αέρα κατά τις επόμενες δεκαετίες, όσο και να παρέχουμε δισεκατομμύρια δολάρια σε επενδύσεις για τη μείωση των αερίων του θερμοκηπίου, την αιθαλομίχλη και την τοξική ρύπανση σε μειονεκτούσες κοινότητες σε όλη την πολιτεία," λένε αξιωματούχοι της Καλιφόρνια.
"Εξάλλου, η δημιουργική καινοτομία θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας στον τομέα των καθαρών τεχνολογιών», υπογραμμίζουν.
Για την τελευταία δεκαετία, η Καλιφόρνια έχει θεσπίσει μια σειρά από μέτρα, από τα περιβαλλοντικά οχήματα έως τη διαχείριση του νερού, την αποθήκευση των μπαταριών και την ενεργειακή απόδοση.
Σημειώνεται, ότι η κίνηση αυτή έρχεται σε αντίθεση με τις προτεραιότητες της διοίκησης Trump σε σχέση με τα περιβαλλοντικά ζητήματα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης