Ευρώπη

Ελλείψεις φυσικού αερίου στην Ισπανία από την αύξηση ρεκόρ της ζήτησης λόγω κακοκαιρίας

Ελλείψεις φυσικού αερίου στην Ισπανία από την αύξηση ρεκόρ της ζήτησης λόγω κακοκαιρίας
H ζήτηση φυσικού αερίου φθάνει σε επίπεδα ρεκόρ της τάξης των 1.502,1 GWh την ημέρα λόγω του σφοδρού ψύχους που επικρατεί σύμφωνα με την Enagas
Σε επίπεδα ρεκόρ κυμαίνεται η ζήτηση φυσικού αερίου στην Ισπανία, όπου καταγράφηκε ημερήσιο ρεκόρ 1.502,1 GWh λόγω του σφοδρού κύματος κακοκαιρίας, όπως ανακοίνωσε ο διαχειριστής του δικτύου Enagas.
Σύμφωνα με την Enagas, η κατανάλωση φυσικού αερίου για τα νοικοκυριά, τις επιχειρήσεις και τη βιομηχανική χρήση έχει φθάσει στο υψηλότερο επίπεδο από το 2012.
Η χώρα έχει αντιμετωπίσει μέχρι στιγμής την αυξημένη ζήτηση, χρησιμοποιώντας τα αποθέματα από τις υπόγειες εγκαταστάσεις αποθήκευσης και τις μονάδες επαναεριοποίησης Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG).
Η ζήτηση φυσικού αερίου για οικιακή, εμπορική και βιομηχανική κατανάλωση έφθασε τις 1.229,2 GWh, που είναι η 4η υψηλότερη ζήτηση ισχύος που έχει καταγραφεί ποτέ, σύμφωνα με τον διαχειριστή.
Οι παραδόσεις φυσικού αερίου για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας έφθασαν την ίδια ημέρα τις 272,9 GWh.
Η Enagas ανακοίνωσε, ότι βρίσκεται σε ετοιμότητα, ώστε σε ένα σενάριο υψηλότερης ζήτησης και μείωσης των εισαγωγών, να χρησιμοποιήσει άμεσα αποθέματα από τις υπόγειες αποθήκες και να τεθούν σε λειτουργία δύο μονάδες επαναεριοποίησης.
Η εταιρεία σημειώνει, ότι σύμφωνα με τις προβλέψεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας της Ισπανίας, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να επικρατήσουν χαμηλές θερμοκρασίες και να προκληθεί αύξηση της ζήτησης φυσικού αερίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης