Αφρική

Η Tullow Oil ανακάλυψε κοίτασμα πετρελαίου στη Βόρεια Κένυα

tags :
Η Tullow Oil ανακάλυψε κοίτασμα πετρελαίου στη Βόρεια Κένυα
Η Tullow λειτουργεί τα μπλοκ 13Τ και 10ΒΒ με 50% ίδια κεφάλαια και συνεργάζεται με την Africa Oil Corporation και την Maersk Oil με 25% η κάθε μία
Η Tullow Oil plc ανακοίνωσε ότι το Erut-1 στο Block 13Τ της Βόρειας Κένυα, ανακάλυψε ένα μεικτό μείγμα πετρελαίου 55 μέτρων με 25 μέτρα καθαρό πετρέλαιο σε βάθος 700 μέτρων.
Η συνολική στήλη πετρελαίου για το πεδίο θεωρείται ότι είναι 100 έως 125 μέτρα.
Ο στόχος ήταν να δοκιμάσει ένα διαρθρωτικό παγίδα στο βόρειο τμήμα της λεκάνης της Νότιας Lokichar.
Το Erut-1 δείχνει ότι το πετρέλαιο βρίσκεται στο βόρειο όριο της λεκάνης της Νότιας Lokichar και   θα πρέπει τώρα να εξεταστεί στο μέλλον το πρόγραμμα εξερεύνησης και αξιολόγησης των γεωτρήσεων.
Η Tullow λειτουργεί τα μπλοκ 13Τ και 10ΒΒ με 50% ίδια κεφάλαια και συνεργάζεται με την Africa Oil Corporation και την Maersk Oil με 25% η κάθε μια.
Ο Angus McCoss, Διευθυντής εξερεύνησης, δήλωσε σήμερα 17/1/2017 ότι  "αυτή είναι μια συναρπαστική ανακάλυψη από μια τολμηρή εξερεύνηση που αποδεικνύει ότι το πετρέλαιο έχει μεταναστεύσει στο βόρειο όριο της λεκάνης της Νότιας Lokichar. Αυτό επεκτείνει τα γνωστά όρια υδρογονανθράκων στη λεκάνη πέρα από την επιτυχή ανακάλυψη eTOM στο ανεξερεύνητο βόρειο τμήμα όπου έχουμε αρκετές προοπτικές. Μετά τις προγραμματισμένες γεωτρήσει σε Amosing-6 και Ngamia-10, ηπεραιτέρω εξερεύνηση γεωτρήσεων της περιοχής  βρίσκεται υπό σχεδιασμό".

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης