Τελευταία Νέα
Ασία

Η Σ. Αραβία ξεκινά προπαρασκευαστικές εργασίες για το πρώτο της πυρηνικό εργοστάσιο

Η Σ. Αραβία ξεκινά προπαρασκευαστικές εργασίες για το πρώτο της πυρηνικό εργοστάσιο
Η Σαουδική Αραβία σχεδιάζει να κατασκευάσει μέσα στα επόμενα 20 χρόνια 16 αντιδραστήρες πυρηνικής ενέργειας, με κόστος πάνω από 80 δισ. δολάρια
Η Σαουδική Αραβία έχει ξεκινήσει την έρευνα για την τοποθεσία, όπου θα κατασκευαστεί το πρώτο εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας της χώρας, στο πλαίσιο του σχεδιασμού του αραβικού βασιλείου να διαφοροποιήσει τις ενεργειακές πηγές εφοδιασμού της, όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης για την Ατομική και Ανανεώσιμη Ενέργεια.
Όπως δήλωσε ο Dr. Waleed Abu al Faraj, η χώρα έχει ήδη κάνει σχεδιασμούς με εταιρείες πυρηνικής ενέργειας για την κατασκευή μικρού μεγέθους αντιδραστήρων, για την τροφοδότηση των ενεργειακών αναγκών ορισμένων βιομηχανικών περιοχών της Σαουδικής Αραβίας.
Η χώρα θέλει να μειώσει την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από υδρογονάνθρακες και να την αντικαταστήσει με Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και πυρηνική ενέργεια, μαζί με άλλες καθαρές πηγές ενέργειας, προκειμένου να μειωθούν αντίστοιχα και οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά την παραγωγή των ενεργειακών αναγκών τους.
Ο Abualfaraj υπογράμμισε, ότι η χώρα σχεδιάζει να ενθαρρύνει τον ιδιωτικό τομέα, να επενδύσει περισσότερο στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.
Η Σαουδική Αραβία σχεδιάζει να κατασκευάσει μέσα στα επόμενα 20 χρόνια 16 αντιδραστήρες πυρηνικής ενέργειας, με κόστος πάνω από 80 δισ. δολάρια, σύμφωνα με την Παγκόσμια Πυρηνική Ένωση (WNA).
Στόχος είναι η παραγόμενη ισχύς από την πυρηνική ενέργεια να φθάσει τα 17 GW έως το 2040 καλύπτοντας το 15% της συνολικής παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ πάνω από 40 GW θα είναι η παραγόμενη ισχύς ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης