Ευρώπη

H Νορβηγία αναβαθμίζει τις προβλέψεις για τη παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου το 2017

H Νορβηγία αναβαθμίζει τις προβλέψεις για τη παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου το 2017
Η Νορβηγική Διεύθυνση Πετρελαίου προβλέπει ότι η βελτίωση της απόδοσης των γεωτρήσεων θα αποφέρουν καλύτερα από τα αναμενόμενα επίπεδα παραγωγής το 2017.
Η παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου της Νορβηγίας θα ξεπεράσουν τις προσδοκίες το 2017, όπως ανέφερε σήμερα (12/1) σε έκθεση προβλέψεων η Νορβηγική Διεύθυνση Πετρελαίου (NPD).
Η σκανδιναβική χώρα αναμένει να παράγει 93,9 εκατομμύρια κ.μ. μέτρα πετρελαίου, που αντιστοιχεί σε 1,62 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα το 2017, εν αντιθέσει με την προηγούμενη πρόβλεψή της, στην οποία έκανε λόγο για μείωση σε σχέση με το 2016 στα 87,3 εκατομμύρια κ.μ.
Σύμφωνα με την NPD «η ανάπτυξη της παραγωγής κατά τα τελευταία χρόνια δείχνει, ότι τα πεδία μέσω των μέτρων ενεργειακής απόδοσης που ελήφθησαν, παράγουν μεγαλύτερες ποσότητες από ό, τι προβλεπόταν στο παρελθόν».
Η NPD εκτιμά επίσης, ότι πολλές γεωτρήσεις θα ξεκινήσουν την παραγωγή νωρίτερα, ως αποτέλεσμα της μείωσης του κόστους.
Όσον αφορά στο φυσικό αέριο, τα στοιχεία δείχνουν, ότι η παραγωγή το 2016 έφθασε τα επίπεδα του 2015 και συγκεκριμένα τα 116,8 δισ. κ.μ. «ποσότητα αυξημένη κατά 9% σε σχέση με ό,  τι προβλεπόταν την ίδια εποχή πέρσι», όπως αναφέρεται στην έκθεση.
Η NPD προβλέπει, ότι το 2017 η παραγωγή φυσικού αερίου θα μειωθεί στα 114,5 δισ. κ.μ., αλλά υψηλότερα από την προηγούμενη πρόβλεψη για 108 δισ. κ.μ.».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης