Ευρώπη

Oreshkin: Η τιμή των 40 δολ. το βαρέλι πετρελαίου σταθεροποιεί τον προϋπολογισμό της Ρωσίας

Oreshkin: Η τιμή των 40 δολ. το βαρέλι πετρελαίου σταθεροποιεί τον προϋπολογισμό της Ρωσίας
Ο υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης της Ρωσίας εκτιμά, ότι με την τιμή του πετρελαίου σε αυτό το επίπεδο δεν θα χρειαστεί να αυξηθούν οι φόροι.
Ο προϋπολογισμός της Ρωσίας για την τριετία 2017-’19 με βάση την τιμή του πετρελαίου στα 40 δολάρια το βαρέλι θα είναι ισοσκελισμένος και δεν θα υπάρχει ανάγκη να αυξηθούν οι φόροι, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης Maxim Oreshkin σε συνέντευξη του στη ρωσική εφημερίδα Kommersant.
«Ο εγκεκριμένος τριετής προϋπολογισμός αποδεικνύει, ότι σύμφωνα με το συντηρητικό σενάριο για τα επόμενα 3 χρόνια, με τις τιμές του πετρελαίου στα 40 δολάρια το βαρέλι, τα δημόσια οικονομικά μας θα είναι σταθερά, χωρίς επιπλέον φορολογική επιβάρυνση» είπε χαρακτηριστικά.
Πρόσθεσε δε ότι η τρέχουσα τιμή του πετρελαίου στα περίπου 54 δολάρια το βαρέλι εμπεριέχεται στο σενάριο για μέσο όρο τιμής τα 40 δολάρια το βαρέλι.
Είχε προηγηθεί δήλωση του υπουργού Οικονομικών Anton Siluanov, ο οποίος υποστήριξε ότι ένα επίπεδο συνολικής φορολογικής επιβάρυνσης της τάξης του 32% του ΑΕΠ, είναι αρκετή για να εξασφαλίσει ισοσκελισμένο τον προϋπολογισμό.
Ωστόσο, ο ίδιος δήλωσε, ότι η Ρωσία δεν σχεδιάζει να αυξήσει τους φόρους μέχρι το 2018.
Σύμφωνα δε με τον πρώτο αναπληρωτή Πρωθυπουργό Igor Shuvalov, ενδεχόμενη φορολογική προσαρμογή έχει προγραμματιστεί να αποφασιστεί περίπου την άνοιξη του 2018.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης