Τελευταία Νέα
Ασία

Η Ινδία θα δαπανά 10 δισ. δολάρια ετησίως για την επέκταση του δικτύου ηλεκτροδότησης

Η Ινδία θα δαπανά 10 δισ. δολάρια ετησίως για την επέκταση του δικτύου ηλεκτροδότησης
Η ζήτηση ηλεκτρική ενέργειας στην Ινδία αναμένεται να αυξηθεί περισσότερο από 53% έως τον Μάρτιο του 2022 φθάνοντας τα 235 GWh.
Η Ινδία θα δαπανά 10 δισ. δολάρια ετησίως σε νέες γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, προκειμένου να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση σε περιοχές που δεν εξυπηρετούνται, σύμφωνα με την μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρεία διανομής ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας.
Όπως είπε στο Bloomberg ο διευθύνων σύμβουλος της Sterlite Power Transmission Ltd, Pratik Agarwal, η αναπτυσσόμενη ασιατική χώρα δεν διαθέτει επαρκείς υποδομές μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας για να παράσχει την αυξημένη παραγωγικής της ικανότητα σε περιοχές με άνθηση της κατανάλωσης.
Σύμφωνα με τον ίδιο, από το ποσό αυτό η κεντρική κυβέρνηση μπορεί να δαπανά περίπου 6 δισ. δολάρια ετησίως, ενώ τα υπόλοιπα 4 δισ. δολάρια θα προέρχονται από τις περιφερειακές κυβερνήσεις.
Ο Agarwal εκτιμά ακόμη, ότι η μελλοντική αύξηση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας «θα είναι πολύ μεγαλύτερη από ό, τι έχει δει τα τελευταία 3 με 4 χρόνια».
Σύμφωνα με την Κεντρική Υπηρεσία Ηλεκτρισμού της χώρας, η ζήτηση ηλεκτρική ενέργειας στην Ινδία αναμένεται να αυξηθεί περισσότερο από 53% έως τον Μάρτιο του 2022 φθάνοντας τα 235 GWh.
Όπως λέει ο Agarwal η δέσμευση του πρωθυπουργού της χώρας Modi για την ηλεκτροδότηση όλων των αγροτικών περιοχών, θα αυξήσει τη ζήτηση για επενδύσεις σε ολόκληρη την αλυσίδα της ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς θα απαιτηθεί η κατασκευή ενός τεράστιου δικτύου για την ηλεκτροδότηση εκατομμυρίων νοικοκυριών σε χωριά, που σήμερα δεν έχουν καμία πρόσβαση σε ηλεκτρική ενέργεια σε διάφορες περιοχές της χώρας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης