Ασία

To Κουβέιτ μείωσε ήδη την παραγωγή πετρελαίου κατά 130.000 βαρέλια την ημέρα

To Κουβέιτ μείωσε ήδη την παραγωγή πετρελαίου κατά 130.000 βαρέλια την ημέρα
Ήδη σήμερα (3/1) τα futures πετρελαίου στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης καταγράφουν άνοδο 0,9%
Η μείωση της παραγωγής πετρελαίου του Κουβέιτ σηματοδότησε την έναρξη της υλοποίησης της συμφωνίας του ΟΠΕΚ και των άλλων πετρελαιοπαραγωγών χωρών που την υιοθέτησαν, δίνοντας περαιτέρω ώθηση στις τιμές του «μαύρου χρυσού», όπως μεταδίδει το Bloomberg.
Ήδη σήμερα (3/1) τα futures πετρελαίου στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης καταγράφουν άνοδο 0,9%, μετά την αύξηση κατά 45% που κατέγραψαν οι τιμές το 2016, επισημαίνει το αμερικανικό πρακτορείο.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Al-Anba, η οποία επικαλείται την κρατική εταιρεία πετρελαίου του Κουβέιτ, Kuwait Oil Co, το εμιράτο έχει μειώσει ήδη την παραγωγή του κατά 130.000 βαρέλια την ημέρα σε περίπου 2,75 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα.
Σύμφωνα με τον αναλυτή εμπορευμάτων της νοτιοκορεατικής Samsung Futures Inc., Hong Sung Ki «είναι κατανοητό ότι χώρες όπως το Κουβέιτ, που βρίσκονται κοντά στην Σαουδική Αραβία, αναμένεται να εφαρμόσουν με επιμέλεια τις μειώσεις της παραγωγής», ωστόσο σημείωσε ότι «η αγορά ανησυχεί κατά κύριο λόγο για το τι θα κάνουν κράτη, όπως το Ιράκ και η Ρωσία».
Υποστήριξε δε, ότι «ο αυξημένος αριθμός εξεδρών στις ΗΠΑ θα είναι ο μεγαλύτερος παράγοντας, που θα περιορίσει την αύξηση των τιμών του πετρελαίου κάτω από τα 60 δολάρια το βαρέλι».
Το Bloomberg επισημαίνει, ότι ήδη από την περασμένη Παρασκευή οι εξέδρες άντλησης πετρελαίου στις ΗΠΑ αυξήθηκαν για 9η συνεχή εβδομάδα φθάνοντας στα υψηλότερα ετήσια επίπεδα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Baker Hughes Inc.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης