Τελευταία Νέα
Ασία

Το Ιράν κόβει τις εξαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας προς το Ιράκ λόγω οφειλών 1 δισ. δολαρίων

Το Ιράν κόβει τις εξαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας προς το Ιράκ λόγω οφειλών 1 δισ. δολαρίων
Τον περασμένο Ιούλιο η Τεχεράνη σταμάτησε την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας σε τρεις πόλεις του Ιράκ κοντά στα σύνορα με το Ιράν.
Το Ιράν έχει μειώσει τις εξαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας προς το Ιράκ, λόγω των συσσωρευμένων χρεών της Βαγδάτης ύψους σχεδόν 1 δισ. δολαρίων προς την Τεχεράνη, όπως είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Ηλεκτρισμού του Ιράκ Mosaab al-Modares στο πρακτορείο Anadolu.
Η συμφωνία που υπογράφηκε το 2005 μεταξύ των δύο χωρών για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, προέβλεπε ότι η Τεχεράνη θα παρέχει σχεδόν 1,5 με 2 Mw ηλεκτρικής ενέργειας στη Βαγδάτη.
Όπως δήλωσε ο al-Modares «το Ιράν εξαιτίας των χρεών του Ιράκ ύψους σχεδόν 1 δισ. δολαρίων, έκοψε σχεδόν 1,2 Mw ηλεκτρικής ενέργειας, που μεταφέρεται από πέντε κύριες γραμμές».
Ο ίδιος είπε, ότι σε μια προσπάθεια να αποτραπεί η πλήρης συσκότιση σε περιοχές του Ιράκ, το υπουργείο Οικονομικών της χώρας κατάβαλε στο Ιράν 100 εκατομμύρια δολάρια τον περασμένο Μάιο, αλλά από τότε δεν έχει γίνει άλλη πληρωμή.
Τον περασμένο Ιούλιο το Ιράν σταμάτησε την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στις πόλεις Khorramshahr και Basra στα σύνορα του Ιράκ με το Ιράν και στην πόλη Qaryat Al Amar που βρίσκεται στην ανατολική περιοχή του Ιράκ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης