Τελευταία Νέα
Ευρώπη

Η κυβέρνηση της Σουηδίας απέρριψε την κατασκευή αιολικού πάρκου για λόγους εθνικής ασφάλειας

Η κυβέρνηση της Σουηδίας απέρριψε την κατασκευή αιολικού πάρκου για λόγους εθνικής ασφάλειας
Το υπουργείο Περιβάλλοντος απέρριψε την επένδυση ύψους 7 δισ. δολαρίων λόγω ανησυχιών για τις επιπτώσεις στην αμυντική λειτουργία των ενόπλων δυνάμεων.
Η σουηδική κυβέρνηση αρνήθηκε να δώσει άδεια για την κατασκευή του υπεράκτιου αιολικού πάρκου Blekinge Offshores στον κόλπο Hanobukten στα νότια της χώρας, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου.
Συγκεκριμένα, όπως βαφέρεται, το υπουργείο Περιβάλλοντος ανακοίνωσε, ότι απορρίφθηκε η κατασκευή του έργου ύψους άνω των 7 δισ. δολαρίων, το οποίο θα περιελάμβανε από 500 έως 700 ανεμογεννήτριες σε μία έκταση περίπου 200 τετραγωνικών χιλιομέτρων.
Ο λόγος για την απόρριψη ήταν, ότι η τοποθεσία αποτελεί μια στρατηγικά σημαντική περιοχή για τις στρατιωτικές ασκήσεις των ενόπλων δυνάμεων της Σουηδίας.
Σημειώνεται πάντως, ότι τον περασμένο Ιουλίου πέντε κοινοβουλευτικά κόμματα της Σουηδίας κατέληξαν σε συμφωνία-πλαίσιο για τη μελλοντική ενεργειακή πολιτική για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.
Η συμφωνία περιλαμβάνει τη μετάβαση σε ένα σύστημα ηλεκτροπαραγωγής από Ανανεώσιμες Πηγές, με το στόχο του 100% της παραγωγής ηλεκτρισμού μέχρι το 2040 να προέρχεται από ΑΠΕ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης