Ασία

Το Τουρκμενιστάν διέκοψε λόγω χρεών της Τεχεράνης τις εξαγωγές φυσικού αερίου στο Ιράν

Το Τουρκμενιστάν διέκοψε λόγω χρεών της Τεχεράνης τις εξαγωγές φυσικού αερίου στο Ιράν
Το Τουρκμενιστάν ισχυρίζεται, ότι η διακοπή παροχής φυσικού αερίου έγινε, διότι το Ιράν δεν έχει πληρώσει για τις εισαγωγές φυσικού αερίου.
Το Τουρκμενιστάν σταμάτησε τις εξαγωγές φυσικού αερίου προς το Ιράν από την 1η Ιανουαρίου, όπως έκανε γνωστό η Εθνική Επιχείρηση Αερίου του Ιράν (NIGC).
Σύμφωνα με την NIGC, η Ιρανική εταιρεία θα καλύψει αποκλειστικά τις ανάγκες φυσικού αερίου μεγέθους 700 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων στο βόρειο τμήμα της χώρας, που στο παρελθόν παρέχονταν από το Τουρκμενιστάν.
Σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Πετρελαίου του Ιράν «δεν υπάρχουν ανησυχίες για τυχόν έλλειψη φυσικού αερίου στις ιρανικές βόρειες και βορειοανατολικές επαρχίες, καθώς έχουν ληφθεί τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα».
Σύμφωνα με το Τουρκμενιστάν, η διακοπή παροχής φυσικού αερίου προέκυψε, επειδή το Ιράν δεν έκανε τις πληρωμές για το φυσικό αέριο που προμηθευόταν.
Η Τεχεράνη από την πλευρά της ισχυρίζεται, ότι οι πληρωμές έγιναν στην Turkmengaz, την εθνική εταιρεία φυσικού αερίου του Τουρκμενιστάν.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης