Τελευταία Νέα
Αμερική

Τεράστια μείωση αποθεμάτων φυσικού αερίου το δ΄ τρίμηνο του 2016 στις ΗΠΑ

Τεράστια μείωση αποθεμάτων φυσικού αερίου το δ΄ τρίμηνο του 2016 στις ΗΠΑ
Η μείωση των αποθεμάτων φυσικού αερίου απειλεί να ενισχύσει με τον ερχομό του νέου έτους τις τιμές των καυσίμων για θέρμανση στα σπίτια και για ενέργεια στις επιχειρήσεις και τους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας.
Στα επίπεδα του Φεβρουαρίου του 2014 μετά από βαρυχειμωνιά έπεσαν το δ΄ τρίμηνο του 2016 τα αποθέματα φυσικού αερίου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και ενώ σύμφωνα με τους μετεωρολόγους ο Ιανουάριος είναι παραδοσιακά ο πιο κρύος μήνας του χρόνου στη χώρα.
Σύμφωνα με το 80% των εμπόρων και αναλυτών πετρελαίου και φυσικού αερίου που συμμετείχαν σε έρευνα του Bloomberg, η μείωση των αποθεμάτων φυσικού αερίου απειλεί να ενισχύσει με τον ερχομό του νέου έτους τις τιμές των καυσίμων για θέρμανση στα σπίτια και για ενέργεια στις επιχειρήσεις και τους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας.
Ήδη αυτή την εβδομάδα τα futures του φυσικού αερίου αυξήθηκαν κατά 3,8%, φθάνοντας στα 3.802 δολάρια ανά εκατομμύριο btu.
Οι τιμές μάλιστα την περασμένη Τετάρτη (28/12) αυξήθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο σε διάστημα 2 ετών.

Γράφημα της διακύμανσης των αποθεμάτων φυσικού αερίου των ΗΠΑ με βάση τα στοιχεία της ΕΙΑ.



Τα αποθέματα πετρελαίου θέρμανσης και μαζούτ των εργοστασίων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας μειώθηκαν κατά 237 δισεκατομμύρια κυβικά πόδια την περασμένη εβδομάδα σε 3,36 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια, αφανίζοντας για πρώτη φορά ένα πλεόνασμα ισοδύναμο με το μέσο όρο 5 ετών, σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ) των ΗΠΑ.
Όπως επισημαίνει δε το Bloomberg επικαλούμενο την Ομοσπονδιακή Μετεωρολογική Υπηρεσία, από τις 3 έως τις 7 Ιανουαρίου 2017 οι θερμοκρασίες αναμένεται να πέσουν πολύ κάτω από το κανονικό στις δυτικές και κεντροδυτικές Πολιτείες, ενώ και οι ασυνήθιστα υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες στις ανατολικές αρχές θα εξασθενίσουν από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης