Τελευταία Νέα
Αμερική

ΕΙΑ: Το φυσικό αέριο στην πρωτοκαθεδρία της ηλεκτροπαραγωγής των ΗΠΑ το 2016

ΕΙΑ: Το φυσικό αέριο στην πρωτοκαθεδρία της ηλεκτροπαραγωγής των ΗΠΑ το 2016
Η χρήση φυσικού αερίου θα παράσχει το 34% της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στις ΗΠΑ, ενώ ο άνθρακας θα συνεισφέρει κατά 32% σύμφωνα με την ΕΙΑ.
Η χρήση φυσικού αερίου στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας το 2016 στις ΗΠΑ αναμένεται να ξεπεράσει την κατανάλωση άνθρακα, όπως ανακοίνωσε η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας της χώρας (ΕΙΑ).
Συγκεκριμένα, η ΕΙΑ προβλέπει ότι το μερίδιο του φυσικού αερίου στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας θα ανέλθει στο 34% της συνολικής παραγωγής, με το μερίδιο του άνθρακα να μειώνεται στο 32% και να πέφτει στην 2η θέση για πρώτη φορά στην ενεργειακή ιστορία των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με την ΕΙΑ, η μείωση του μεριδίου του άνθρακα και η αύξηση του φυσικού αερίου οφείλεται κατά κύριο λόγο στην μεγάλη μείωση των τιμών του φυσικού αερίου, που το έκαναν πιο ελκυστικό οικονομικά ως πηγή ενέργειας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg, μεταξύ 2000 και 2008 η τιμή του άνθρακα ήταν χαμηλότερη από του φυσικού αερίου και κάλυπτε περίπου το 50% της συνολικής παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στις ΗΠΑ, αλλά από το 2009 και μετά η διαφορά τιμών μειώθηκε αισθητά, με το φυσικό αέριο να είναι σήμερα φθηνότερο από τον άνθρακα.
Επίσης, καθοριστικός παράγοντας σύμφωνα με την ΕΙΑ στην αύξηση της χρήσης φυσικού αερίου, ήταν αύξηση κατά 42% της παραγωγής του τα τελευταία 15 χρόνια στις ΗΠΑ, σε αντίθεση με την παραγωγή άνθρακα η οποία μειώθηκε το αντίστοιχο διάστημα κατά 10,3%.
Η ΕΙΑ προβλέπει επίσης, ότι το μερίδιο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας το 2016 θα φθάσει το 8% και το μερίδιο της υδροηλεκτρικής ενέργειας στο 6%.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης