Αμερική

ΗΠΑ: Το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας είναι έτοιμο για το καλοκαίρι, αλλά Καλιφόρνια και Τέξας ανησυχούν

ΗΠΑ: Το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας είναι έτοιμο για το καλοκαίρι, αλλά Καλιφόρνια και Τέξας ανησυχούν
Οι επιχειρήσεις ενέργειας αναμένεται να προσθέσουν πάνω από 25.000 MW, κυρίως αερίου και ανανεώσιμης παραγωγής, μέχρι το τέλος του καλοκαιριού
Οι περισσότερες πολιτείες των ΗΠΑ είναι έτοιμες να καλύψουν τη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου αυτό το καλοκαίρι, αλλά οι ελλείψεις υπάρχουν ακόμα στη Νότια Καλιφόρνια λόγω της χαμηλής υδροηλεκτρικής ενέργειας και του φυσικού αερίου και του Τέξας μετά τη απόσυρση αρκετών μονάδων άνθρακα, σύμφωνα με τις  ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές ενέργειας.
Στη Νότια Καλιφόρνια, το προσωπικό της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ρυθμιστικών Ενεργειών των ΗΠΑ (FERC) ανακοίνωσε  ότι η παραγωγή υδροηλεκτρικής ενέργειας κάτω από το μέσο όρο μπορεί να δημιουργήσει προκλήσεις, καθώς η παραγωγή φυσικού αερίου - αντικατάσταση των ελλείψεων υδροηλεκτρικής παραγωγής τα προηγούμενα χρόνια - μπορεί να περιοριστεί λόγω μειωμένης χωρητικότητας αποθήκευσης αερίου και τοπικών διακοπών αγωγών στην περιοχή.
Σε εθνικό επίπεδο, η επιτροπή εκτιμά  ότι οι συντονιστές αξιοπιστίας της Βόρειας Αμερικής προβλέπουν ότι η ζήτηση για ηλεκτρική ενέργεια από το δίκτυο θα είναι περίπου στο ίδιο επίπεδο  όπως και το περασμένο καλοκαίρι, λόγω της αυξημένης χρήσης προγραμμάτων απόκρισης ζήτησης για τη μείωση της χρήσης και των κατανεμημένων πηγών ενέργειας όπως οι ηλιακοί συλλέκτες στο σπίτι.
Εάν οι προβλέψεις για θερμότερο από τον κανονικό καλοκαίρι είναι σωστές, η έκθεση αναφέρει ότι το αέριο που παράγει ηλεκτρική ενέργεια θα μπορούσε να φτάσει στα υψηλά επίπεδα του 2016 λόγω της προσθήκης πάνω από 16.000 μεγαβάτ νέας γενιάς έργων και χαμηλών τιμών αερίου, από τον άνθρακα σε πολλές περιοχές.
Ένα μεγαβάτ μπορεί να τροφοδοτεί περίπου 1.000 αμερικανικά σπίτια.

Η έκθεση ανέφερε ότι οι επιχειρήσεις ενέργειας αναμένεται να προσθέσουν πάνω από 25.000 MW, κυρίως αερίου και ανανεώσιμης παραγωγής, μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.
Αυτή η νέα δυναμικότητα θα αντικαταστήσει ένα μεγάλο μέρος των περίπου 14.000 MW που έχει αποσυρθεί από τον Μάιο του 2017, περιλαμβανομένης των περίπου 10.800 MW άνθρακα.
Ο τερματισμός τους τελευταίους έξι μήνες των εργοστασίων άνθρακα 1,880 MW του Big Brown, 1,980 MW και των 1282 MW στο Τέξας βοήθησε να μειωθεί το αποθεματικό περιθώριο στο 10,92%, το οποίο είναι κάτω από το στόχο 13,75% του δικτύου.
Το Electric Reliability Council of Texas (ERCOT)  ανακοίνωσε ότι αναμένει να έχει επαρκή λειτουργικά εργαλεία για τη διαχείριση των περιορισμένων αποθεμάτων και τη διατήρηση της αξιοπιστίας του συστήματος.
Αυτά τα εργαλεία περιλαμβάνουν τη χρήση ενός σταθμού ηλεκτροπαραγωγής που είχε προηγουμένως χρησιμοποιηθεί σε παλιές εγκαταστάσεις, των εισαγωγών από άλλες περιοχές και των προσπαθειών διατήρησης και ζήτησης από πλευράς καταναλωτών.
Οι προμήθειες φυσικού αερίου στη Νότια Καλιφόρνια αναμένεται να παραμείνουν χαμηλές αυτό το καλοκαίρι, λόγω περιορισμών στο Aliso Canyon, τον μεγαλύτερο τομέα αποθήκευσης φυσικού αερίου στην πολιτεία, καθώς και στις διακοπές και τις μειώσεις του αγωγού φυσικού αερίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης