Ευρώπη

Τρομοκρατική επίθεση χαρακτηρίζουν οι Γερμανικές Αρχές το μακελειό στο Βερολίνο

Τρομοκρατική επίθεση χαρακτηρίζουν οι Γερμανικές Αρχές το μακελειό στο Βερολίνο
Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις πρόκειται για επίθεση
Για τρομοκρατική ενέργεια κάνουν λόγο εμμέσως πλην σαφώς οι γερμανικές αρχές μετά το χθεσινό μακελειό στο Βερολίνο, όταν φορτηγό εισέβαλε λίγο μετά τις 21:00 ώρα Ελλάδος σε χριστουγεννιάτικη αγορά στο Βερολίνο και έπεσε πάνω στο πλήθος των επισκεπτών, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή του 12 άνθρωποι και άλλοι 48 να τραυματιστούν.
Οι αστυνομικές αρχές του Βερολίνου έκαναν γνωστό, ότι ο νεκρός άνδρας που βρέθηκε στο φορτηγό, δεν είχε τον έλεγχό του οχήματος, όταν αυτό έπεφτε πάνω στη χριστουγεννιάτικη αγορά.
Η αστυνομία είπε ότι έχει συλλάβει έναν ύποπτο και ότι άλλος ένας άντρας που επέβαινε στο φορτηγό, σκοτώθηκε όταν έπεσε πάνω σε ένα πλήθος συγκεντρωμένο γύρω από παραδοσιακά ξύλινα κιόσκια στην καρδιά του πρώην Δυτικού Βερολίνου.
Η εθνικότητα του φερόμενου ως οδηγού του φορτηγού, ο οποίος εγκατέλειψε τον τόπο της επίθεσης και συνελήφθηκε αργότερα, παραμένει αδιευκρίνιστη, δήλωσε η αστυνομία.
Ωστόσο, γερμανικά μέσα ενημέρωσης επικαλέστηκαν τοπικές πηγές ασφάλειας σύμφωνα με τις οποίες υπάρχουν ενδείξεις ότι ο ύποπτος που συνέλαβαν ήταν από το Αφγανιστάν ή το Πακιστάν (αναφέρεται μάλιστα ότι είχε αιτηθεί ασύλου) και μπήκε στη Γερμανία τον Φεβρουάριο ως πρόσφυγας.
Σύμφωνα με την αστυνομία, έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία του Βερολίνου 48 τραυματίες.
Η αστυνομία του Βερολίνου είπε στο Twitter ότι ερευνούσε πληροοφορίες σύμφωνα με τις οποίες το φορτηγό είχε κλαπεί από οικοδομή στην Πολωνία.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης