Ευρώπη

H DONG Energy επενδύει στη Wind Turbine Towers Factory στη Βρετανία

tags :
H DONG Energy επενδύει στη Wind Turbine Towers Factory στη Βρετανία
Η Βρετανία είναι η μεγαλύτερη αγορά offshore αιολικής ενέργειας στον κόσμο και οι ανεμογεννήτριες στη θάλασσα αναμένεται να παρέχουν περίπου το 10% της ετήσιας ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας της Βρετανίας το 2020.
Η DONG Energy επένδυσε πολλά εκατομμύρια λίρες σε ένα σκωτσέζικο εργοστάσιο που κατασκευάζει υπεράκτιους πύργους ανεμογεννητριών που ανήκει τώρα από το CS Wind Κορέας, ανακοίνωσε την Πέμπτη 15/12/2016 , με αντάλλαγμα την αποκλειστική πρόσβαση σε προμήθειες.
Το εργοστάσιο στο Campbeltown θα είναι το πρώτο στη Βρετανία που κατασκευάζει τέτοιους πύργους και DONG Energy ανακοίνωσε ότι θα τα χρησιμοποιήσει για την επέκταση της Walney υπεράκτιων αιολικών πάρκων της στην Θάλασσα της Ιρλανδίας και  του Hornsea Project One στη Βόρεια Θάλασσα.
Η Siemens (SIEMENS.NS), η οποία είναι προμηθευτής του στροβίλου DONG για τα έργα αυτά, θα αναλάβει τους  95 πύργους που θα κατασκευαστούν στο εργοστάσιο.
"Η ανάπτυξη της αλυσίδας εφοδιασμού στο Ηνωμένο Βασίλειο αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα για την DONG Energy", δήλωσε ο Brent Cheshire, επικεφαλής των επιχειρήσεων DONG Energy στη Βρετανία.
Η Βρετανία είναι η μεγαλύτερη αγορά offshore αιολικής ενέργειας στον κόσμο  ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη και άλλα έργα καθώς οι ανεμογεννήτριες στη θάλασσα αναμένεται να παρέχουν περίπου το 10% της ετήσιας ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας της Βρετανίας το 2020.
Και άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γερμανία, η Ολλανδία και η Δανία αρχίζουν την οικοδόμηση δικών τους έργων υπεράκτιας αιολικής ενέργειας, με αποτέλεσμα ο ανταγωνισμός για τον εξοπλισμό εντείνεται.
Η βρετανική κυβέρνηση υποστηρίζει τα  έργα υπεράκτιας αιολικής ενέργειας μέσω επιδοτήσεων και σε αντάλλαγμα επιδιώκει η αυξανόμενη βιομηχανία να συμβάλει όσο το δυνατόν περισσότερο στη βρετανική οικονομία.
"Αυτή η εισροή επενδύσεων οδηγεί θετικά, προς τα εμπρός, τις τοπικές εταιρικές σχέσεις της εφοδιαστικής αλυσίδας, όπως αυτή μεταξύ της DONG Energy και της CS Wind", δήλωσε ηυπουργός Ενέργειας της Βρετανίας, βαρόνη Neville Rolfe.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης