Δελτία Τύπου

Βραβεύσεις σχολικών μονάδων στο πλαίσιο της εκπαίδευσης «Μαθαίνω για τα Δάση»

Βραβεύσεις σχολικών μονάδων στο πλαίσιο της εκπαίδευσης «Μαθαίνω για τα Δάση»
Στο εμβληματικό Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας στην Κηφισιά, το Σάββατο 10 Μαρτίου 2018, έγινε η βράβευση των σχολικών μονάδων στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Μαθαίνω για τα Δάση» του οποίου είναι εθνικός χειριστής είναι η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, ενώ το συντονισμό έχει η Β’ Δ/νση Πρωτοβάθμιας Αθήνας .
Μέσα σε ένα κλίμα χαράς και ενθουσιασμού, η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης βράβευσε  57 σχολικές μονάδες από όλη την  Ελλάδα. Το βραβείο που δόθηκε, ήταν ένα σακίδιο με εργαλεία χρήσιμα για τις δραστηριότητες που πραγματοποιούν  στο δάσος, ακολουθώντας το σύνθημα του δικτύου «Πηγαίνω στο δάσος και μαθαίνω από αυτό γι αυτό».
Το καλωσόρισμα εκ μέρους του Μουσείου Γουλανδρή έκανε η κ. Φαλή Βογιατζάκη, μέλος του Δ.Σ. η οποία αναφέρθηκε στις χρόνιες σχέσεις που συνδέουν το Μουσείο και την Εταιρία, ενώ ο Πρόεδρος της ΕΕΠΦ κ. Νίκος Πέτρου και μέλος του Δ.Σ. του FEE  με αρμοδιότητα στο δίκτυο «Learning about forests», τόνισε τη μεγάλη σημασία της συμμετοχής των μαθητών  στην παγκόσμια οικογένεια του δικτύου μαζί με χιλιάδες μαθητές από όλη τη γη συμβάλλοντας στην προστασία των δασών. Τα συγχαρητήριά του όμως  έστειλε από τη Δανία ο διεθνής Συντονιστής κ. Βarry McGonigal  μέσα από ένα βίντεο στα ελληνικά. Η Γενική Γραμματέας της ΕΕΠΦ κ. Αλέξια Νικηφοράκη με ιδιαίτερη συγκίνηση μίλησε για την ιστορία του Κέντρου ΓΑΙΑ, καθώς συνέβαλε πολύ στη δημιουργία του με την προσφορά της σε αυτό για 12 συνεχή έτη. Η Αντιπρόεδρος του δικτύου κ. Σοφία Καινούργιου παρουσίασε τη Συντονιστική Επιτροπή που αξιολόγησε και βράβευσε τις εργασίες των σχολείων, ενώ ο Πρόεδρος του δικτύου κ. Δημήτρης Γκότζος αναφέρθηκε στη φιλοσοφία και τις δράσεις του δικτύου.
Η Ομάδα Τέχνης «Πάροδος» με συντονιστή τον κ. Ηλία Πίτσικα με τη μουσική και τα τραγούδια της ξεσήκωσε μικρούς και μεγάλους που χειροκροτούσαν ασταμάτητα. Το αμφιθέατρο «Άγγελος Γουλανδρής» γέμισε με μαθητές και εκπαιδευτικούς από όλη την Ελλάδα: από το Βόλο, τη Χίο, την Κάρπαθο, την Κρήτη, το Κιλκίς, το Νέο Μοναστήρι Δομοκού, την Ιστιαία Εύβοιας, τη Ρόδο, την Ηλεία, το Λέχαιο Κορινθίας, την Ξάνθη και πολλά σχολεία της Αττικής.
Τα δρώμενα που παρουσιάστηκαν από μαθητές των Νηπιαγωγείων και των Δημοτικών Σχολείων κέρδισαν το ακροατήριο με την πρωτοτυπία και τον προβληματισμό τους για την προστασία των δασών που έστειλαν.
Η στιγμή της βράβευσης γέμισε με χαρά μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.  Η πετυχημένη αυτή διοργάνωση έληξε με την προβολή της «Σφαίρας»  στην είσοδο του Μουσείου.

* Το Πρόγραμμα «Μαθαίνω για τα Δάση» (LEAF -Learning About Forests)  είναι Διεθνές Θεματικό Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων. Διεθνής Συντονιστής του Δικτύου είναι το Ίδρυμα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (Foundation for Environmental Education-FEE) με έδρα τη Δανία. Το FEE έχει μέλη σε 73 χώρες από όλες τις ηπείρους και συντονίζει 5 διεθνή προγράμματα με εξέχουσα θέση παγκοσμίως στην εκπαίδευση για τη βιώσιμη ανάπτυξη και την περιβαλλοντική εκπαίδευση.  Στην Ελλάδα εθνικός χειριστής του δικτύου είναι η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης με Συντονιστικό Φορέα τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας  Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας.

* Η ΕΕΠΦ είναι η παλαιότερη περιβαλλοντική οργάνωση εθνικής εμβέλειας της χώρας με αδιάλειπτη από το 1951 δράση για τη φροντίδα και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και εθνικός συντονιστής 5 διαχρονικών δικτύων βιώσιμης ανάπτυξης και περιβαλλοντικής εκπαίδευση του FEE.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης