Ασία

Το Καζακστάν στοχεύει σε παραγωγή 9 εκατομμυρίων τόνων πετρελαίου το 2017

Το Καζακστάν στοχεύει σε παραγωγή 9 εκατομμυρίων τόνων πετρελαίου το 2017
Το Καζακστάν έχει ως στόχο να παράγει μέχρι και 9 εκατομμύρια τόνους πετρελαίου και 5 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου το 2017.
Το Καζακστάν σχεδιάζει να παράγει μέχρι και 9 εκατομμύρια τόνους πετρελαίου και 5 εκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου το 2017 από το κοίτασμα Kashagan στην Κασπία Θάλασσα, όπως δήλωσε σήμερα Τετάρτη (14/12) ο αναπληρωτής υπουργός Ενέργειας της χώρας Magzum Mirzagaliyev.
Από τον Οκτώβριο οπότε επανεκκίνησαν οι εργασίες στο κοίτασμα μετά από καθυστερήσεις πολλών ετών, έχουν παραχθεί 600.000 τόνοι πετρελαίου με στόχο να φθάσει το 1 εκατομμύριο τόνους μέχρι το τέλος του 2016, όπως έκανε γνωστό ο κ. Mirzagaliyev.
Ακόμη, είπε ότι η παραγωγή φυσικού αερίου από το κοίτασμα ανέρχεται στα 400 εκατομμύρια κυβικά μέτρα, με στόχο να φθάσει τα 680 εκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου έως το τέλος του 2016.
Σύμφωνα με τον ίδιο, έως το 2041 η παραγωγή πετρελαίου αναμένεται να ανέλθει σε 308 εκατομμύρια τόνους και η παραγωγή φυσικού αερίου σε 211 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα.
Τα αποθέματα πετρελαίου στο κοίτασμα Kashagan εκτιμώνται σε περίπου 2 δισεκατομμύρια τόνους και τα αποθέματα φυσικού αερίου σε περίπου 1,4 τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα.
Σύμφωνα με την Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ) των Ηνωμένων Πολιτειών, το Καζακστάν είναι η Νο2 σε μέγεθος αποθεμάτων και παραγωγής πετρελαίου από τις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες μετά τη Ρωσία.
Η χώρα κατέχει το 2% των παγκόσμιων αποθεμάτων πετρελαίου, ενώ τα έσοδα από το πετρέλαιο αντιπροσωπεύουν το 25% του ΑΕΠ της.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης