Αμερική

ΗΠΑ: Συνεχίζονται οι έρευνες για ντάμπινγκ στις εισαγωγές σωλήνων από Ελλάδα και 5 χώρες

ΗΠΑ: Συνεχίζονται οι έρευνες για ντάμπινγκ στις εισαγωγές σωλήνων από Ελλάδα και 5 χώρες
Οι εισαγωγές χαλύβδινου σωλήνα για την κατασκευή πετρελαιαγωγών και αγωγών φυσικού αερίου, το 2016 ανήλθαν σε 441,4 εκατομμύρια δολάρια από τις έξι χώρες.
Η Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου των ΗΠΑ, ψήφισε τη Δευτέρα 5/3/2018 τη συνέχιση των ερευνών αντι ντάμπινγκ και επιδοτήσεων για τις  εισαγωγές σωλήνων μεγάλης διαμέτρου από την Ελλάδα τον Καναδά, την Κίνα, την Ινδία, τη Νότια Κορέα και την Τουρκία σύμφωνα με το Reuters
Το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ είχε ανακοινώσει τον περασμένο μήνα ότι εξέταζε κατά πόσον οι κατασκευαστές από τις χώρες αυτές πωλούν τους σωλήνες για αγωγούς στις Ηνωμένες Πολιτείες κάτω από τις τιμές της αγοράς  ή ότι επιδοτούνται  από τις κυβερνήσεις τους.
Η υπόθεση αυτή  έρχεται εν μέσω αναστάτωσης που προκάλεσε η ανακοίνωση , του Αμερικανού  πρόεδρου Donald Trump την περασμένη εβδομάδα ότι θα επιβάλλει δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου για την προστασία της εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ, σύμφωνα με το εμπορικό δίκαιο της εποχής του Ψυχρού Πολέμου, κίνηση που θα μπορούσε να αυξήσει τις τιμές καταναλωτή και να προκαλέσει έναν εμπορικό πόλεμο.
Οι εισαγωγές του συγκολλημένου χαλύβδινου σωλήνα για την κατασκευή πετρελαιαγωγών και αγωγών φυσικού αερίου, το 2016 ανήλθαν σε 441,4 εκατομμύρια δολάρια από τις έξι χώρες.
Η υπόθεση  ξεκίνησε μετά από αναφορά ομάδας  παραγωγών των ΗΠΑ και αφορά σωλήνα άνθρακα και κράματος χάλυβα με διάμετρο μεγαλύτερη από 16 ίντσες (406,4 mm).
Η απόφαση της επιτροπής σημαίνει ότι η κυβέρνηση θα αρχίσει να εισπράττει μετρητά από εταιρείες που εισάγουν τον αγωγό, οι οποίες μπορούν τον χρησιμοποιηθούν για τη μεταφορά πετρελαίου, αερίου, , ατμού ή άλλων υγρών και  αερίων.
Η έρευνα είναι μία από τις περίπου 100 που η κυβέρνηση  Trump ξεκίνησε από την ανάληψη των καθηκόντων της, η οποία υποστηρίζει ότι αποσκοπεί στην προστασία των κατασκευαστών των ΗΠΑ στις παγκόσμιες αγορές.
Το Τμήμα Εμπορίου των ΗΠΑ  εκτιμά ότι το 2016 οι εισαγωγές σωλήνων μεγάλης διαμέτρου από την Ελλάδα  ανέρχονταν σε 70 εκατ. δολάρια από τον Καναδά σε 66 εκατ. δολ., από την Κίνα 139 εκατ. δολ., από την Ινδία 26 εκατ. δολ., , την Νότια Κορέα 150,3 εκατ. δολ. και την Τουρκία 116,1 εκατ. δολάρια.
Τα περιθώρια ντάμπινγκ υπολογίζονται σε 50,89% για τον Καναδά, 120,84% για το 132,63% για την Κίνα, 41,04% για την Ελλάδα, 37,94% για την Ινδία, 16,18% και 20,39% για τη Νότια Κορέα και 66,09% για την Τουρκία.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης