Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Η Air Liquide και η Groupe ADP εγκαινιάζουν σταθμό ανεφοδιασμού υδρογόνου στο αεροδρόμιο Paris-Orly

Η Air Liquide και η Groupe ADP εγκαινιάζουν σταθμό ανεφοδιασμού υδρογόνου στο αεροδρόμιο Paris-Orly
Ο Benoît Potier, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Air Liquide, δήλωσε: «Με παρουσία στον τομέα του υδρογόνου εδώ και 50 χρόνια, η Air Liquide αναπτύσσει σήμερα εφαρμογές ενέργειας και ασχολείται ενεργά με την οργάνωση του τομέα, κυρίως μέσω του Hydrogen Council
Η Air Liquide και η Groupe ADP εγκαινίασαν πρόσφατα τον πρώτο δημόσιο σταθμό ανεφοδιασμού υδρογόνου σε αερολιμένα της Γαλλίας. Ο σταθμός σχεδιάστηκε και εγκαταστάθηκε από την Air Liquide με την υποστήριξη της κοινοπραξίας FCH , και θα συμβάλλει στην ανάπτυξη του «Hype», του πρώτου παγκοσμίως στόλου ταξί με τεχνολογία υδρογόνου. Πρόκειται για ένα συλλογικό έργο που αποτελεί μια νέα πρόταση στη βιώσιμη κινητικότητα στην ευρύτερη περιοχή του Παρισιού.
Το υδρογόνο παρουσιάζει πολλά πλεονεκτήματα σε ότι αφορά τη βιώσιμη κινητικότητα. Χρησιμεύει ως καύσιμο στις κυψέλες καυσίμου, καθώς συνδυάζεται με το οξυγόνο στον αέρα για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας απελευθερώνοντας μόνο νερό. Στο συγκεκριμένο στάδιο χρήσης του, το υδρογόνο δεν παράγει καθόλου ρύπανση: μηδενικά αέρια θερμοκηπίου, μηδενικά σωματίδια και μηδενική ηχορύπανση. Το υδρογόνο δίνει μία συγκεκριμένη απάντηση στις προκλήσεις της βιώσιμης κινητικότητας και της ρύπανσης στις αστικές περιοχές. Τα ηλεκτροκίνητα οχήματα υδρογόνου επαναφορτίζονται σε λιγότερο από πέντε λεπτά διαθέτοντας αυτονομία να διανύσουν μία απόσταση περίπου 500 χιλιομέτρων.
Εγκαθιστώντας το νέο αυτό σταθμό σε ένα σημαντικό αεροδρόμιο, η Air Liquide και η Groupe ADP συμβάλλουν στην ανάπτυξη ενός δικτύου σταθμών υδρογόνου στην ευρύτερη περιοχή του Παρισιού και στην υιοθέτηση «καθαρών» τρόπων μεταφοράς. Ο στόλος ταξί «Hype» του Παρισιού, ο πρώτος παγκόσμιος στόλος ταξί που τροφοδοτείται με υδρογόνο, ξεκίνησε το 2015 από την start-up STEP (Société du Taxi Electrique Parisien) σε συνεργασία με την Air Liquide. Σήμερα, ο στόλος τροφοδοτείται από ένα σταθμό της Air Liquide στην καρδιά της γαλλικής πρωτεύουσας, στην περιοχή Cours Albert 1er κοντά στο Pont de l'Alma, ενώ αριθμεί περισσότερα από 50 οχήματα με υδρογόνο και σχεδιάζει να τα αυξήσει σε 600 μέχρι το 2020. Η Air Liquide θα συνεχίσει να υποστηρίζει την ανάπτυξή του ανοίγοντας νέους σταθμούς υδρογόνου γύρω από το Παρίσι το 2018, συμπεριλαμβανομένου ενός κοντά στις Βερσαλλίες και έναν άλλο στο αεροδρόμιο Paris-Charles de Gaulle.
Ο Benoît Potier, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Air Liquide, δήλωσε: «Με παρουσία στον τομέα του υδρογόνου εδώ και 50 χρόνια, η Air Liquide αναπτύσσει σήμερα εφαρμογές ενέργειας και ασχολείται ενεργά με την οργάνωση του τομέα, κυρίως μέσω του Hydrogen Council. Η εγκατάσταση αυτού του σταθμού στο αεροδρόμιο Orly, σε συνεργασία με την Groupe ADP, σηματοδοτεί ένα νέο βήμα στην ανάπτυξη της βιώσιμης κινητικότητας στην ευρύτερη περιοχή του Παρισιού. Παράλληλα, καταδεικνύει την ωρίμανση των τεχνολογιών και την κινητοποίηση όλο και περισσότερων φορέων για την προώθηση της ενέργειας υδρογόνου. Πράγματι, αυτό το μόριο θα διαδραματίσει βασικό ρόλο στην ενεργειακή μετάβαση, δεδομένου ότι μπορεί να αποθηκεύει ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και να διαθέτει μία σειρά εφαρμογών στη βιομηχανία και τις μεταφορές.»
Ο Augustin de Romanet, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Groupe ADP, συμπλήρωσε: «Η ανάπτυξη αυτού του πρωτοποριακού εξοπλισμού σε συνεργασία με την Air Liquide αποτελεί ενσάρκωση της φιλόδοξης πολιτικής μας για την προστασία του περιβάλλοντος και την προώθηση της καινοτομίας. Ένας σταθμός υδρογόνου θα εγκατασταθεί επίσης στο αεροδρόμιο Paris-Charles de Gaulle το 2018. Η συγκεκριμένη καινοτομία στον ενεργειακό τομέα προτείνει νέους τρόπους μετακίνησης και μας επιτρέπει να επιβεβαιώσουμε τον ρόλο μας στο πεδίο της διερεύνησης πειραματικών εφαρμογών αποτελώντας ένα βασικό συντελεστή στις εξελίξεις της βιώσιμης κινητικότητας».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης