Τελευταία Νέα
Ευρώπη

Στο Βερολίνο την ερχόμενη εβδομάδα ο Αλ. Τσίπρας για να συναντήσει τη Merkel

Στο Βερολίνο την ερχόμενη εβδομάδα ο Αλ. Τσίπρας για να συναντήσει τη Merkel
O πρωθυπουργός παίρνει πάνω του τη μάχη για την επίτευξη πολιτικής συμφωνίας
Με το βλέμμα στραμμένο στο κλείσιμο της αξιολόγησης, ο Αλέξης Τσίπρας την ερχόμενη εβδομάδα θα πάρει σημαντικές πρωτοβουλίες και αναμένεται να έχει επαφές με ξένους ηγέτες και θεσμικούς.
Μάλιστα, το επιτελείο του πρωθυπουργού φέρεται να είναι σε συνεννοήσεις με το γραφείο της Γερμανίδας καγκελαρίου, ώστε Αλέξης Τσίπρας και Angela Merkel να συναντηθούν στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας στο Βερολίνο.
Ο πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, θα βρίσκεται το διήμερο 15 και 16 Δεκεμβρίου στη γερμανική πρωτεύουσα, καθώς θα συμμετάσχει στο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.
Αλλά και ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών αναμένεται να έχει συνάντηση με τον Γερμανό ομόλογό του, Wolfgang Schaeuble.
Αλλά και στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, ο πρωθυπουργός θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί με Ευρωπαίους ομολόγους του και θεσμικούς, με τη διαπραγμάτευση για το κλείσιμο της αξιολόγησης να έχει επανεκκινήσει.
Με τα τεχνικά κλιμάκια να φτάνουν στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα και με δεδομένο ότι οι πρωτοβουλίες Τσίπρα για παροχές στους χαμηλοσυνταξιούχους έχουν επιβαρύνει το κλίμα μεταξύ Αθήνας και θεσμών, ο πρωθυπουργός παίρνει πάνω του τη μάχη για την επίτευξη πολιτικής συμφωνίας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης