Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Η State Grid στην κατάταξη για τις ισχυρότερες μάρκες στον τομέα της ενέργειας

tags :
Η State Grid στην κατάταξη για τις ισχυρότερες μάρκες στον τομέα της ενέργειας
Η Enel αναδεικνύεται ως η ισχυρότερη μάρκα με βαθμολογία AAA  - Η State Grid κάνει την πρώτη της εμφάνισή στη λίστα αξιολόγησης για τις ισχυρότερες μάρκες στον τομέα της ενέργειας διεκδικώντας μια θέση στην κορυφή, με την εμπορική της αξία να αγγίζει τα US$40.9 δισεκατομμύρια
Η State Grid, ο γίγαντας της ηλεκτρικής ενέργειας από την Κίνα, έκανε μια θεαματική είσοδο στο δείκτη Brand Finance Utilities 50.
Με την αξία της μάρκας της να φτάνει τα 40,9 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, δηλαδή τετραπλάσια από την αξία της γαλλικής EDF, είναι μακράν η πιο πολύτιμη μάρκα στον τομέα της ενέργειας παγκοσμίως. Η εταιρεία καλύπτει σε επίπεδο υπηρεσιών το μεγαλύτερο χερσαίο μέρος της Κίνας, με πληθυσμό άνω των 1,1 δισ. κατοίκων. Η επιτυχία της μάρκας υποστηρίζεται μέσω στρατηγικών επενδύσεων, καινοτόμων τεχνολογιών, υπεύθυνων δράσεων και πράξεων περιβαλλοντικής σταθερότητας. Η State Grid δεσμεύεται για μια ηλεκτρική επανάσταση στην Κίνα, η οποία θα συνδέει όλα τα δίκτυα σε ολόκληρη τη χώρα. Μεταξύ άλλων έργων που επιτρέπουν καθαρότερη και αποδοτικότερη μεταφορά της ηλεκτρικής ενέργειας, η εταιρεία είναι γνωστή και για την επένδυση στα ηλεκτρικά συστήματα «Smart Grid» χρησιμοποιώντας γραμμές υψηλής τάσης (UHV).
Επιπλέον, η State Grid έχει κερδίσει το θαυμασμό στην Κίνα λόγω της κουλτούρας της για την εταιρική κοινωνική ευθύνη. Το σλόγκαν "Η ισχύς σας, η φροντίδα μας" ευθυγραμμίζεται με την προώθηση της εθνικής μάρκας από την κυβέρνηση της Κίνας, γεγονός που υπογραμμίζει την ανάγκη των κρατικών θεσμών να εξισορροπήσουν την εξουσία με τη φροντίδα.

Τρεις μικρότερες κινεζικές μάρκες μπήκαν, επίσης, φέτος στη λίστα του δείκτη Finance Utilities 50. Πρόκειται για την GD Power Development (28η, 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ), την Datang Power (33η, 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια) και την CGN (39η, 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ).

Ο David Haigh, Διευθύνων Σύμβουλος της Brand Finance, σχολίασε:
"Η επιτυχία που σημειώνουν οι κινέζικες μάρκες μπορεί να αποδοθεί στην κυβερνητική πολιτική για την προαγωγή λύσεων για ανανεώσιμες πηγές και πράσινη ενέργεια. Καθώς η Κίνα αναλαμβάνει παγκόσμιο ηγετικό ρόλο και στην προστασία του περιβάλλοντος, οι εταιρικές μάρκες επωφελούνται από αυτή τη δυναμική. Με τη δέσμευσή της για ακόμα πιο πράσινες λύσεις, η State Grid, η μεγαλύτερη από τις κινεζικές μάρκες, ηγείται δίνοντας το παράδειγμα μιας υπεύθυνης προσέγγισης το οποίο μπορούν να ακολουθήσουν και άλλοι παγκόσμιοι παίκτες ».
Οι ευρωπαϊκοί κολοσσιαίοι ενέργειας αναδιοργανώνουν την αρχιτεκτονική της μάρκας  τους
Το μεταβαλλόμενο τοπίο προς μια συνεχώς αυξανόμενη διείσδυση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και εναλλακτικής ενέργειας οδήγησε τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις ενέργειας να εξετάσουν την καλύτερη συνεπή στρατηγική για τη μάρκα τους. Τον περασμένο χρόνο, η E.ON και η RWE επέλεξαν και οι δυο να διαχωρίσουν τις επιχειρησιακές λειτουργίες τους και να χρησιμοποιήσουν ξεχωριστές μάρκες για τις δυο δραστηριότητες.

Η RWE, ευρωπαϊκός γίγαντας στην αγορά της ενέργειας, διαχώρισε τις δραστηριότητές της σε δύο τμήματα: την Innogy και την RWE. Η Innogy επιβλέπει τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τα δίκτυα, και το λιανικό εμπόριο, ενώ η RWE επικεντρώνεται στη συμβατική παραγωγή ενέργειας και την εμπορία ενέργειας. Ως αποτέλεσμα, η RWE βγήκε από τη λίστα του δείκτη Brand Finance Utilities 50 και αντικαταστάθηκε από την Innogy, η οποία μπήκε στη λίστα και κατέλαβε την 6η θέση.

Η E.ON διαχώρισε τις δραστηριότητές της σε δύο τμήματα, στο τμήμα για τα δίκτυα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και στο τμήμα για τα ορυκτά καύσιμα, το οποίο μετονομάστηκε σε Uniper. Η συγκεκριμένη μάρκα μπήκε στον πίνακα αξιολόγησης καταλαμβάνοντας την 11η θέση. Ο διαχωρισμός αυτός είχε σαν αποτέλεσμα την πτώση της E.ON στην κατάταξη από την 4η στη 13η θέση με το νέο της προσανατολισμό στην πράσινη ενέργεια.
Αντίθετα με τις δυο αυτές μάρκες, η Enel ξεκίνησε τα τελευταία χρόνια την αναδιαμόρφωση της μάρκας της σε μια προσπάθεια να αλλάξει τις αντιλήψεις των καταναλωτών προς μια πιο φιλική προς το περιβάλλον επιλογή.


Η Enel αναδεικνύεται ως η ισχυρότερη μάρκα

Η Enel, μια από τις κορυφαίες καθετοποιημένες εταιρείες ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου διεθνώς, αναδείχθηκε φέτος ως η ισχυρότερη μάρκα με τον Δείκτη Ισχύος της Μάρκας της (BSI)  να διαμορφώνεται στις 82,8 μονάδες και με τη βαθμολογία της μάρκας στα AAA-.
 Η Enel πραγματοποίησε μια στρατηγική επανατοποθέτηση και ανανέωση της μάρκας της, και εδραιώθηκε με επιτυχία ως ο πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας που είναι εστιασμένος στον καταναλωτή και στη φιλική προς το περιβάλλον ενέργεια, καθώς και ως ένας κορυφαίος  εργοδότης.
Επίσης, η μάρκα επέκτεινε την παγκόσμια παρουσία της μέσω της ενοποίησης της διαδικασίας του επανασχεδιασμού της που ξεκίνησε το 2016 και της έναρξης πολλών σημαντικών πρωτοβουλιών γύρω από την καινοτομία και τη βιωσιμότητα. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται η δημιουργία των Κέντρων Καινοτομίας στο Σαν Φρανσίσκο, το Τελ Αβίβ, τη Μόσχα ή τη Μαδρίτη, η μαζική ανάπτυξη υποδομής φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στην Ιταλία, καθώς και το λανσάρισμα πρωτοποριακής νανοτεχνολογίας για την επεξεργασία λυμάτων στη Λατινική Αμερική. Επιπλέον, η μάρκα ενίσχυσε την ικανότητά της να προσφέρει αξία σε νέες υπηρεσίες με τις εξαγορές της Demand Energy και της Enernoc, δύο από τους κορυφαίους προμηθευτές έξυπνων ενεργειακών λύσεων στις ΗΠΑ.
Η δεύτερη ισχυρότερη μάρκα ενέργειας μετά την Enel, με βαθμό ισχύος της μάρκας στις 82,4 μονάδες και με αξιολόγηση της μάρκας στο AAA, είναι η Saudi Electricity Company. Η συγκεκριμένη μάρκα σημείωσε, επίσης, αύξηση 62% σε αξία στα 1,9 δισ. δολάρια, άνοδος από την 41η στην 19η θέση στην κατάταξη, γεγονός που μπορεί να αποδοθεί στην επέκταση των υπηρεσιών της σε 502.000 νέους πελάτες και 150 νέες οικιστικές κοινότητες.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης