Τελευταία Νέα
Ευρώπη

Παραιτήθηκε και επίσημα ο Matteo Renzi από πρωθυπουργός της Ιταλίας

tags :
Παραιτήθηκε και επίσημα ο Matteo Renzi από πρωθυπουργός της Ιταλίας
Οι εκλογές είναι προγραμματισμένες για το 2018, πολλοί πολιτικοί όμως ζητούν τη πρόωρη διεξαγωγή τους
Η παραίτηση Matteo Renzi από τον πρωθυπουργικό θώκο της Ιταλίας είναι πλέον επίσημη.
Ειδικότερα, όπως είχε προαναγγείλει, ο Renzi μετέβη σήμερα, Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου, στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου και υπέβαλε την παραίτησή του, την οποία ο πρόεδρος της Ιταλίας αποδέχτηκε.
Ο Sergio Mattarella είχε ζητήσει από τον Ιταλό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του, έως ότου εγκριθεί ο προϋπολογισμός του 2017, όπερ και εγένετο νωρίτερα μέσα στην ημέρα.
Μετά την έγκριση του προϋπολογισμού από τη Γερουσία, τίποτα δεν κρατούσε πλέον τον Renzi στη θέση του.
Άλλωστε, ο Ιταλός πρωθυπουργός είχε γνωστοποιήσει τις προθέσεις, μετά το δημοψήφισμα της Κυριακής (4/12) για τη συνταγματική αναθεώρηση, στο οποίο υπέστη μεγάλη ήττα.
Ο Mattarella, αφού αποδέχτηκε την πρόταση, ζήτησε από τον Renzi να ασκήσει χρέη υπηρεσιακού πρωθυπουργού, μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαβουλεύσεις με τα πολιτικά κόμματα για να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα.
Οι διαβουλεύσεις ξεκινούν αύριο, Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου, το απόγευμα και αναμένεται να ολοκληρωθούν την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου το απόγευμα.
Μετά τις διαβουλεύσεις, ο πρόεδρος της Ιταλίας αναμένεται να ζητήσει από ένα μέλος της κυβέρνησης Renzi ή από έναν πολιτικό του Δημοκρατικού Κόμματος να προσπαθήσει να σχηματίσει νέα κυβέρνηση.
Οι εκλογές είναι προγραμματισμένες για το 2018, ωστόσο πολλοί πολιτικοί ζητούν τη διεξαγωγή αυτών πρόωρα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης