Τελευταία Νέα
Ευρώπη

Schaeuble: "Η ελληνική κυβέρνηση να σταματήσει να κατηγορεί τους ξένους"

Schaeuble:
«Ο κ. Τσακαλώτος μου είπε πως αισθάνεται ότι έχει κολλήσει μεταξύ δύο ελεφάντων»
Έξω από τα δόντια τα είπε για ακόμα μια φορά ο υπουργός Οικονομικών, Wolfgang Schaeuble, στον απόηχο της σημερινής (6/12) συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ε.Ε. (Ecofin).
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, σχολιάζοντας και το χθεσινό 5/12/2016 Eurogroup, θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να κλείσει η β' αξιολόγηση του τρέχοντος προγράμματος στήριξης για την Ελλάδα.
Μάλιστα, αποκάλυψε και έναν διάλογο που είχε με τον Έλληνα ομόλογό του, Ευκλείδη Τσακαλώτο.
«Ο κ. Τσακαλώτος μου είπε πως αισθάνεται ότι έχει κολλήσει μεταξύ δύο ελεφάντων.
Μάλλον βλέπει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σαν ελέφαντα, αλλά δεν ξέρω ποιος θα μπορούσε να είναι ο δεύτερος», είπε όλο νόημα…
Επίσης, δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική και στην ελληνική κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, παροτρύνοντάς την να σταματήσει να λέει στους Έλληνες πολίτες «πως κάποιοι ξένοι φταίνε για τα προβλήματα» της χώρας.

Αντιμέτωπη με μια περίοδο αβεβαιότητας η Ιταλία
Την ανησυχία του για την Ιταλία, στον απόηχο του ιταλικού δημοψηφίσματος και της παραίτησης Matteo Renzi, εξέφρασε σήμερα, Τρίτη 6 Δεκεμβρίου, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfgang Schaeuble.
Ειδικότερα, ο Γερμανός αξιωματούχος εμφανίστηκε ανήσυχος πως η Ιταλία αντιμετωπίζει μια περίοδο αβεβαιότητας, αν και διατύπωσε με βεβαιότητα την εκτίμηση ότι οι αρμόδιες εποπτικές αρχές των ιταλικών τραπεζών γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν.
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης