Ευρώπη

Tageszeitung: Εκτός πραγματικότητας οι Ευρωπαίοι ΥΠΟΙΚ

tags :
Tageszeitung: Εκτός πραγματικότητας οι Ευρωπαίοι ΥΠΟΙΚ
Ζητούν από την Ελλάδα το ακατόρθωτο
«Δε μπορεί να αποφευχθεί η υποψία ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης ακόμα ελπίζουν πως οι απελπισμένοι Έλληνες θα αποδεχτούν το Grexit»
Εκτός πραγματικότητας βρίσκονται οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Die Tageszeitung (TAZ), καθώς «ζητούν από την Αθήνα να πετύχει το ακατόρθωτο».
Σε σημερινό δημοσίευμά της, για το χθεσινό Eurogroup και τις αποφάσεις που ελήφθησαν, η TAZ αναφέρει πως οι Ευρωπαίοι απαιτούν με αποφασιστικότητα από την Ελλάδα να πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ.
Ο στόχος αφορά στο πλεόνασμα προϋπολογισμού μετά την αποπληρωμή τόκων.
Το 3,5% ακούγεται «αβλαβές», αλλά δεν είναι, σημειώνει η TAZ.
Ακόμα και ο Wolfgang Schaeuble, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας που έχει φετίχ το «black zero» (σ. ε. τον ισοσκελισμένο προϋπολογισμό), πετυχαίνει πλεόνασμα μόλις μικρότερο του 1%, παρά τη χαμηλή ανεργία και τα «αναβράζοντα» φορολογικά έσοδα.
Στη συνέχεια η εφημερίδα διερωτάται: «Πώς υποτίθεται ότι η Ελλάδα θα πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5%;».
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) έχει προειδοποιήσει εδώ και καιρό πως ο όποιος στόχος για πλεόνασμα άνω του 1,5% είναι μη ρεαλιστικός, επισημαίνει η TAZ.
Μάλιστα, η εφημερίδα καταλήγει προκλητικά πως «δε μπορεί να αποφευχθεί η υποψία ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης ακόμα ελπίζουν πως οι απελπισμένοι Έλληνες θα αποδεχτούν το Grexit».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης