Ευρώπη

Ξέσπασμα Putin για το «μπλόκο» της Πολωνίας στον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2

Ξέσπασμα Putin για το «μπλόκο» της Πολωνίας στον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2
«Εάν ο αγοραστής πέφτει σε εξάρτηση από τον πωλητή, τότε θα γίνει επίσης το αντιστρόφως ανάλογο με τον πωλητή» τόνισε
Ξέσπασε ο Πρόεδρος της Ρωσίας Vladimir Putin, με αφορμή τις κατηγορίες Ευρωπαίων, ότι η Μόσχα επιδιώκει την ενεργειακή εξάρτηση των πελατών της, χαρακτηρίζοντας το επιχείρημα «ανόητο και παράλογο».
Αιτία φυσικά δεν είναι άλλη, από το «μπλόκο» της Πολωνίας στον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2 της Gazprom, με τον ισχυρισμό ότι παραβιάζει την ευρωπαϊκή αντιμονοπωλιακή πολιτική.
«Υπάρχει μια απολύτως αβάσιμη ιδέα, ότι οι αγοραστές του φυσικού μας αερίου πέφτουν σε εξάρτηση από τη Ρωσία», δήλωσε ο Putin και πρόσθεσε ότι «αυτό είναι ένα απολύτως ανόητο και παράλογο επιχείρημα, διότι η εξάρτηση αυτή είναι αμοιβαία».
«Εάν ο αγοραστής πέφτει σε εξάρτηση από τον πωλητή, τότε θα γίνει επίσης το αντιστρόφως ανάλογο με τον πωλητή» τόνισε ακόμη και συμπλήρωσε, ότι «όλοι οι συμμετέχοντες στην αγορά θα πρέπει να φέρουν ίσα μερίδια ευθύνης».
Αναφερόμενος δε στον αγωγό Nord Stream 2, τόνισε ότι «το έργο θα υλοποιηθεί».
Επεσήμανε δε, ότι εκτός από την Πολωνία που δεν εκδίδει τις απαιτούμενες άδειες για την κατασκευή μέρους του αγωγού στο έδαφός της, οι υπόλοιπες χώρες συμμετέχουν κανονικά στο έργο.
Ο Putin τόνισε ακόμη, ότι «η Gazprom παραδίδει σήμερα τις μεγαλύτερες ποσότητες φυσικού αερίου όλων των εποχών στην Ευρώπη».
Επιτέθηκε δε εκ νέου στην Πολωνία, χωρίς να την κατονομάσει, λέγοντας ότι «ορισμένα κράτη από τα οποία διέρχεται ο Nord Stream 2 φέρνουν αντιρρήσεις, επειδή χάνουν τα οφέλη των τελών διέλευσης».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης