Τελευταία Νέα
Ευρώπη

Mimica: Η Κομισιόν θα υποστηρίξει τις διασυνοριακές επενδύσεις σε ενεργειακές υποδομές

Mimica: Η Κομισιόν θα υποστηρίξει τις διασυνοριακές επενδύσεις σε ενεργειακές υποδομές
Το EFSI χρηματοδοτεί επενδύσεις στα 27 κράτη-μέλη της ΕΕ συνολικού ύψους 154 δισ. ευρώ, εκ των οποίων περίπου 33 δισ. ευρώ αφορούν στον τομέα της ενέργειας
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα υποστηρίξει μια αύξηση των διασυνοριακών επενδύσεων σε ενεργειακές υποδομές ευρωπαϊκής σημασίας, τόνισε ο Επίτροπος για τη Διεθνή Συνεργασία και Ανάπτυξη Neven Mimica, μιλώντας στο συνέδριο για το Ευρωπαϊκό Σχέδιο Επενδύσεων «Επενδυτικές ευκαιρίες στον τομέα της Ενέργειας», που διοργανώθηκε από την Κομισιόν και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ).
Όπως είπε, αυτή τη στιγμή το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων (EFSI) χρηματοδοτεί επενδύσεις στα 27 κράτη-μέλη της ΕΕ συνολικού ύψους 154 δισ. ευρώ, εκ των οποίων περίπου 33 δισ. ευρώ αφορούν στον τομέα της ενέργειας και κυρίως στην κατασκευή αιολικών και φωτοβολταϊκών πάρκων, καθώς και ενεργειακές ανακαινίσεις κτιρίων.
Τόνισε ακόμη, ότι ο στόχος για τα επόμενα 3 χρόνια είναι να εξασφαλιστούν πρόσθετα κεφάλαια για συνολικές επενδύσεις ύψους τουλάχιστον 315 δισ. ευρώ.
Πρόσθεσε ωστόσο, ότι παρά τις πολλές αιτήσεις που έχουν υποβληθεί για χρηματοδότηση, δεν έχει εγκριθεί από τον EFSI ούτε ένα έργο ενεργειακής διασύνδεσης, επειδή το Ταμείο θεωρεί, ότι  αυτά τα έργα είναι εξαιρετικά πολύπλοκα και απαιτούν πολύ περισσότερο χρόνο προετοιμασίας.
Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Mimica κάλεσε Κροατία και Σλοβενία να συντονίσουν τη δράση τους στην υλοποίηση κοινών ενεργειακών έργων, προκειμένου να διευκολυνθεί η πρόσβασή τους σε κονδύλια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης