Ασία

Rouhani: Δεν υπάρχει κανένα όριο για την παραγωγή και τις εξαγωγές πετρελαίου του Ιράν

Rouhani: Δεν υπάρχει κανένα όριο για την παραγωγή και τις εξαγωγές πετρελαίου του Ιράν
Όπως είπε «έχουμε ανακτήσει το μερίδιό μας στην αγορά πετρελαίου»
Απόλυτα ικανοποιημένος εμφανίσθηκε ενώπιον του Κοινοβουλίου του Ιράν ο Πρόεδρος της χώρας Hassan Rouhani, καθώς όπως είπε, σύμφωνα με την απόφαση του ΟΠΕΚ, το Ιράν δεν έχει κανένα όριο παραγωγής και εξαγωγών πετρελαίου κατά τους προσεχείς μήνες.
Όπως είπε «έχουμε ανακτήσει το μερίδιό μας στην αγορά πετρελαίου» και συμπλήρωσε ότι «όπως προβλέπει η συμφωνία που επιτεύχθηκε στην πρόσφατη σύνοδο του ΟΠΕΚ, δεν θα υπάρξει στην πράξη κανένα όριο για την αύξηση της παραγωγής και των εξαγωγών πετρελαίου της χώρας τους επόμενους μήνες».
Ο ίδιος είπε, ότι μετά την άρση των κυρώσεων που είχαν επιβληθεί στο Ιράν, οι τομείς του πετρελαίου και του φυσικού αερίου έχει καταγράψει σημαντικές επιτυχίες προσελκύοντας το ενδιαφέρον διεθνών επιχειρήσεων.
Σύμφωνα με τον Ruhani «η παραγωγή αργού πετρελαίου έφθασε τα 3,8 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα τον μήνα Shahrivar (20 Αυγούστου-21 Σεπτεμβρίου) από περίπου 2,7 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα κατά τους πρώτους 5 μήνες (21 Μαρτίου-20 Αυγούστου) του ιρανικού έτους».
Ο Πρόεδρος του Ιράν ανακοίνωσε, ότι οι εξαγωγές αργού πετρελαίου κατά τους πρώτους 5 μήνες του 2013 ανήλθαν σε 970.000 βαρέλια την ημέρα και σε περίπου 1 εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα τους πρώτους 10 μήνες (20 Μαρτίου 2013- 20 Ιανουαρίου 2014) του ιρανικού έτους 1394 και αμέσως μετά την εφαρμογή και την επιμονή να ανακτήσει το μερίδιο του Ιράν από την αγορά JCPOA, αυξήθηκαν κατά περίπου 1,3 εκατομμύρια βαρέλια σε περίπου 2,3 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα κατά το μήνα Shahrivar φέτος».
Ο Ruhani τόνισε, ότι η άνευ προηγουμένου πτώση των τιμών του πετρελαίου το 2014 είχε αρνητική επίπτωση στην οικονομία της χώρας, ιδίως του προϋπολογισμού και ευτυχώς –όπως είπε- μετά την συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας, το Ιράν άρχισε να αυξάνει την παραγωγή και τις εξαγωγές πετρελαίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης