Ευρώπη

Reuters: Η ΕΚΤ θα επεκτείνει την αγορά ομολόγων και μετά τον Μάρτιο του 2017

Reuters: Η ΕΚΤ θα επεκτείνει την αγορά ομολόγων και μετά τον Μάρτιο του 2017
Την επέκταση του προγράμματος αγοράς ομολόγων και μετά τον Μάρτιο του 2017 μελετά η ΕΚΤ σύμφωνα με το Reuters.
Αν και μέλη του διοικητικού συμβουλίου εκφράζουν επιφυλάξεις έχουν αποδεχθεί ότι είναι αναπόφευκτη μία επέκταση (του προγράμματος) πέραν της προβλεπόμενης σήμερα λήξης τον Μάρτιο, λόγω του χαμηλού πληθωρισμού και του αυξημένου πολιτικού κινδύνου αναφέρεται στο δημοσίευμα.
Οι αξιωματούχοι της ΕΚΤ, ωστόσο, ασχολούνται με το πώς θα γίνει η επέκταση του QE, ενώ  μέρος της προπαρασκευαστικής εργασίας στελεχών της ΕΚΤ έχει εστιάσει στην επέκταση του QE με ένα σταθερό μηνιαίο ρυθμό αγορών ομολόγων, 80 δις.ευρώ, ένα σενάριο που βλέπουν θετικά πολλοί, καθώς η ανάπτυξη είναι υποτονική, ο πληθωρισμός δεν έχει δυναμική και ο πολιτικός κίνδυνος από κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις διατηρεί σε υψηλά επίπεδα τις πιθανότητες αστάθειας της αγοράς, δήλωσαν στο Reuters ανώνυμες πηγές.
Κάποιοι από τους αξιωματούχους  έχουν δείξει ότι θα ευνοούσαν μία επέκταση με χαμηλότερο όγκο αγορών ομολόγων, για παράδειγμα για ένα διάστημα εννιά μηνών με αγορές 60 δισ. ευρώ τον μήνα, καθώς εκτιμούν ότι μία κανονική επέκταση (με μηνιαίες αγορές 80 δισ. ευρώ τον μήνα) θα
Μία άλλη επιλογή είναι να μην εξειδικευθεί το ύψος των μηνιαίων αγορών ομολόγων, το οποίο θα εξαρτηθεί από τις οικονομικές εξελίξεις.
Πάντως σύμφωνα με το δημοσίευμα δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση και ότι οι αποφάσεις του (Εκτελεστικού) Συμβουλίου της ΕΚΤ, εν όψει της συνεδρίασης της 8ης Δεκεμβρίου, δεν έχουν σταλεί στις 19 κεντρικές τράπεζες της Ευρωζώνης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης