Δελτία Τύπου

Η Ελλάδα ισχυρό παγκόσμιο ναυτιλιακό κέντρο: Προκλήσεις και Προοπτικές

Η Ελλάδα ισχυρό παγκόσμιο ναυτιλιακό κέντρο: Προκλήσεις και Προοπτικές
Το συνέδριο ενώνει για πρώτη φορά σε μία κοινή ημέρα στελέχη από τη ναυτιλιακή βιομηχανία, τη ναυτιλία εμπορευματοκιβωτίων, την εφοδιαστική αλυσίδα και στελέχη λειτουργίας λιμενικών εγκαταστάσεων
Την ερχόμενη Πέμπτη 23 Νοεμβρίου, πραγματοποιείται στον Πειραιά («Προορισμός Παπαστράτος») το Container & Port Infrastructure Conference, με στόχο να απαντήσει στο πώς η χώρα μας θα ισχυροποιήσει τη θέση της μεταξύ των κορυφαίων παγκόσμιων ναυτιλιακών κέντρων.
Σήμερα, η ναυτιλία εμπορευματοκιβωτίων (container shipping) μετασχηματίζεται με την εισαγωγή νέων τεχνολογιών (ΤΠΕ/IoT’s) και νέων επιχειρηματικών μοντέλων που εφαρμόζουν οι εταιρείες. Oι λιμενικές εγκαταστάσεις καλούνται πλέον να αντιμετωπίσουν αυξημένες απαιτήσεις σε περιβαλλοντικά θέματα, ποιότητα εξυπηρέτησης και ασφάλειας. Για τα δυνατά και αδύνατα σημεία των σημαντικότερων λιμένων της χώρας, την κατεύθυνση, τις δράσεις και την προοπτική που θα οδηγήσουν την Ελλάδα στο να ισχυροποιήσει τη θέση της μεταξύ των κορυφαίων παγκόσμιων ναυτιλιακών κέντρων, θα μιλήσουν τα πλέον αρμόδια στελέχη και experts του θέματος από τη ναυτιλιακή βιομηχανία, ανώτερα κυβερνητικά στελέχη και ερευνητές- πανεπιστημιακοί.
Το συνέδριο ενώνει για πρώτη φορά σε μία κοινή ημέρα στελέχη από τη ναυτιλιακή βιομηχανία, τη ναυτιλία εμπορευματοκιβωτίων, την εφοδιαστική αλυσίδα και στελέχη λειτουργίας λιμενικών εγκαταστάσεων και αποτελεί διοργάνωση του περιοδικού «Plant» της Boussias Communications, με την τιμητική υποστήριξη του ΕλληνοΚινεζικού Επιμελητηρίου, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, της Ελληνικής Εταιρείας Logistics, του Bluegrowth και του International Propeller Club.
Κεντρική ομιλία στο συνέδριο θα δώσει ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στέργιος Πιτσιόρλας, ενώ για καινοτόμα επιχειρηματικά μοντέλα και τις προοπτικές ανάπτυξης των λιμένων θα μιλήσει ο Γ.Γ. Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής & Ναυτιλιακών Επενδύσεων κ. Χρήστος Λαμπρίδης. Keynote speaker του συνεδρίου είναι η Iris Scheel, μέλος του HPA’s Management Board του λιμένα του Αμβούργου. Σημαντική είναι και η παρουσία με ομιλία των Προέδρων και COs των Οργανισμών Λιμένων Αλεξανδρούπολης, Ηγουμενίτσας και Βόλου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης