Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Διήμερο φεστιβάλ πρόληψης – ανακύκλωσης στην Κηφισιά από τον ΕΟΑΝ

Διήμερο φεστιβάλ πρόληψης – ανακύκλωσης στην Κηφισιά από τον ΕΟΑΝ
Την Κυριακή 19 Νοεμβρίου από τις 15:00- 20:00, μικροί και μεγάλοι θα διασκεδάσουν μαθαίνοντας έξυπνους τρόπους μείωσης των απορριμμάτων τους
Η Βίλα Καζούλη στην Κηφισιά, μετατρέπεται σε βίλα των εκπλήξεων την Κυριακή 19 και τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου.
Θεατρικά δρώμενα, εκπαιδευτικά παιχνίδια για παιδιά, ζωγραφική, εργαστήρια κατασκευής χειροποίητων ειδών, εκθέσεις, συναυλίες, ομιλίες, με στόχο την ενημέρωση όλων μας για την πρόληψη και την ανακύκλωση των αποβλήτων.
Την Κυριακή 19 Νοεμβρίου από τις 15:00- 20:00, μικροί και μεγάλοι θα διασκεδάσουν μαθαίνοντας έξυπνους τρόπους μείωσης των απορριμμάτων τους, θα απολαύσουν ζωντανή μουσική, θα πειραματιστούν με ενδιαφέρουσες κατασκευές αξιοποιώντας είδη της καθημερινότητάς μας και θα θαυμάσουν το πώς μπορεί να μεταμορφωθεί ένα υλικό σε κάτι χρήσιμο μετά το τέλος κύκλου ζωής του, όταν πια έχει γίνει απόβλητο. Στο πλαίσιο της δράσης «Repair Café» όσοι επιθυμούν μπορούν να φέρουν τις χαλασμένες ηλεκτρικές συσκευές τους για δωρεάν επισκευή.

Τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου από τις 10:30-14:00, σειρά έχουν ενδιαφέρουσες ομιλίες στο πλαίσιο του 4ου Forum του έργου LIFE REWEEE, σχετικές με:

·        τον ρόλο του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) στην πρόληψη και την ανακύκλωση,

·        τα χρηματοδοτικά εργαλεία πρόληψης και ανακύκλωσης που συντονίζονται από το Πράσινο Ταμείο,

·        το περιβαλλοντικό τέλος και τις δράσεις για τη μείωση της πλαστικής σακούλας , καθώς και

·        τις δράσεις που λαμβάνουν χώρα στο έργο LIFE REWEEE, που αφορά στην πρόληψη και επαναχρησιμοποίηση ηλεκτρικών συσκευών.

Παράλληλα, θα γίνουν εκτενείς αναφορές σε ενέργειες πρόληψης δημιουργίας αποβλήτων από δήμους και σχολεία, στην επαναχρησιμοποίηση αποβλήτων ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, στην αξιοποίηση των ξενοδοχειακών αποβλήτων για ζωοτροφές, αλλά και στους τρόπους μείωσης της κατασπατάλησης τροφίμων.
Το διήμερο φεστιβάλ διοργανώνεται από τον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) σε συνεργασία με το Πράσινο Ταμείο, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Πρόληψης και Μείωσης Αποβλήτων και υποστηρίζεται από τα Συστήματα Εναλλακτικής Διαχείρισης και το Δήμο Κηφισιάς.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης